Στην Ελλάδα ο Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίσθηκε από το Αφγανιστάν 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το ΥΠΕΞ για την αίσια έκβαση της επιχείρησης 

Στην Ελλάδα έφθασε σήμερα το απόγευμα μέσω Ισλαμαμπάντ και Άμπου Ντάμπι ο Έλληνας πολίτης Agajan Fahrad, o οποίος απεγκλωβίσθηκε από την Καμπούλ με ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών.

επιστροφή Έλληνα πολίτη από το Αφγανιστάν

Ο Έλληνας πολίτης Agajan Fahrad στην επιστροφή του από το Αφγανιστάν 

 

Aφγανιστάν: Απόγνωση και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ο Α. Fahrad στις δηλώσεις του αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενβιζέλος» ευχαρίστησε την Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ελλάδας στο Πακιστάν για την επιτυχή προσπάθεια απεγκλωβισμού του, ύστερα από ενέργειες του Νίκου Δένδια και τις επαφές με άλλες χώρες.    

Δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν:Oι Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μέγαρο-Βίντεο     

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δήλωσή του και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γιώργος Αρναούτης. 

Καμπούλ: 640 Αφγανοί στοιβαγμένοι σε αεροσκάφος-Συγκλονιστικές εικόνες

Ο κ. Αρναούτης συγκεκριμένα δήλωσε: 
  
«Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και σε συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρχές του ΥΠΕΞ αλλά και στην Πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Πράγματι, αυτό έγινε. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τον περίμεναν άνθρωποι της Πρεσβείας, που παρέμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα. Θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την  επιτυχή κατάληξη αυτής της επιχείρησης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε συμμάχους και εταίρους που μας βοήθησαν, καθώς και την οικογένειά του, που ήταν συνεργάσιμη και μας βοήθησε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top