Aφγανιστάν: Απόγνωση και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

14χρονη ποδοπατήθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Δεν έχει τέλος το ανθρώπινο δράμα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη με την ελπίδα να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν , όμως οι ακραίοι ισλαμιστές ανοίγουν πυρ για να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν τους δυτικούς στρατιώτες. 

Έξω από το αεροδρόμιο το χάος συνεχίζεται καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν. 

Οι Ταλιμπάν πυροβολούν  ασταμάτητα .. αδιαφορώντας αν στο πλήθος υπάρχουν μωρά.

«Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν προειδοποιήσει για τους Ταλιμπάν»

«Η κατάσταση εδώ είναι πολύ κακή. Κανείς δεν θέλει να μείνει εδώ .. Θέλουμε να πάμε οπουδήποτε είναι ασφαλή» ανέφερε μία γυναίκα.

«Λέω στον κόσμο να μείνει στο σπίτι τους και να μην έρχονται σε αυτή τη περιοχή . Η κατάσταση είναι πολύ τρελή αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Μοχάμαντ Ναϊμ, πρώην μεταφραστής του Αμερικανικού στρατού.

Ένα αγοράκι γλίτωσε χάρη σε έναν Αμερικανό στρατιώτη ο οποίος το έχει πάρει στον ώμο του σκεπασμένο με το τζάκετ του . Ωστόσο μία 14χρονη δεν στάθηκε τόσο τυχερή .. Ποδοπατήθηκε από το πλήθος το οποίο έτρεχε να γλιτώσει από τα πυρά των Ταλιμπάν . 

Οι Ταλιμπάν "τραμπούκισαν" συνεργείο του ABC


Οι ακραίοι ισλαμιστές δεν δίστασαν να τραμπουκίσουν συνεργείο του ABC. Και ας ήταν άντρες. Τους απείλησαν με τα καλάσνικοφ. 

Αφγανιστάν : 19χρονος νεαρός ποδοσφαιριστής ένα από τα άτομα που έπεσαν στο κενό

Ο Ζάκι Ανβάρι ήταν ένα από τα άτομα που έπεσαν στο κενό από το αεροσκάφος. 19 ετών , ποδοσφαιριστής . Γεννήθηκε όταν οι ΗΠΑ έδιωξαν τους Ταλιμπάν και τώρα πλήρωσε με τη ζωή του τη δίψα τους για να κυβερνήσουν ξανά.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top