Κορωνοϊός: «Έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός»

«Καμπανάκι» από Παγώνη και Σαρηγιάννη για την επιστροφή των τουριστών

Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για την αύξηση κρουσμάτων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Προβληματισμός επικρατεί στους υγειονομικούς για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα μετά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

CDC: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι ότι το φθινόπωρο θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα επειδή «δεν πετύχαμε τον στόχο των εμβολιασμών». Ανέφερε, δε, ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να έχουμε 6.000 ή και περισσότερα κρούσματα τη μέρα γιατί τότε θα πιεστεί το σύστημα υγείας και δύσκολα θα αντέξει.

Κορωνοϊός: Σε σοβαρή κατάσταση έγκυος 7 μηνών - Θα της κάνουν καισαρική

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ακόμα εδώ και δεν κοιτάζει ηλικίες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον πρώτο θάνατο εμβολιασμένοι πολίτη στη χώρα μας επισημαίνοντας: «Είναι ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει. Κανένας δεν ξέρει τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις».

Σαρηγιάννης: «Κορύφωση τον Αύγουστο. Μικρή ύφεση από τον Σεπτέμβριο»

Από την άλλη, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι οι ειδικοί περιμένουν κορύφωση της έξαρσης μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου αναμένεται μια σχετική ύφεση, καθώς η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης και άρα κάποιο περιορισμό των συναναστροφών.

Ωστόσο, μετά την ύφεση ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. «Εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί ή όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top