CDC: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Πότε πρέπει να κάνουν τεστ και πότε θα μπαίνουν σε καραντίνα

Covid-19

Νέες οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ή πιστεύουν ότι νοσούν, εξέδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Ειδικών Λοιμώξεων (CDC).

CDC: Νέες οδηγίες για ελέγχους στους πλήρως εμβολιασμένους

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι οδηγίες συνιστούσαν την παρακολούθηση των συμπτωμάτων και επί συμπτωμάτων τη διενέργεια τεστ.

Πλέον συστήνεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως να υποβάλλονται σε τεστ τρεις με πέντε μέρες μετά την έκθεση και όχι την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα. Αυτό πιθανά συσχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα έναντι στην οποία δεν παρέχουν πλήρη προστασία τα υπάρχοντα εμβόλια.

Επίσης, συστήνεται μετά την έκθεση σε πιθανό κρούσμα η συνεχής χρήση της μάσκας για 14 μέρες ή μέχρι ένα αρνητικό τεστ. Αν το τεστ είναι θετικό, τότε αυτομάτως το άτομο τίθεται σε καραντίνα για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Αν εμφανίσει συμπτώματα, τότε πέραν των 10 ημερών πρέπει κανείς να μην έχει συμπτώματα τουλάχιστον για 24 ώρες, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Οι νεότερες οδηγίες του CDC συνοψίστηκαν από τους ιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνο Μαλανδράκη, Γιάννη Ντάναση και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top