Παγώνη: «Αν συνεχίσουμε έτσι δε θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα»

Όσα είπε η λοιμωξιολόγος για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Στην ανάγκη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και λοιμωξιολόγος Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντέξουν άλλη πίεση και ήδη ο αριθμός των ασθενών είναι μεγάλος. 

Παγώνη: «Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» - Επιστροφή μάσκας για όλους

«Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid», σημείωσε η κ. Παγώνη μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί ο αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων. «Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε.

«Οι παιδίατροι να ενημερώσουν τους γονείς για τα εμβόλια»

Η λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών αλλά και στα νέα άτομα που πιστεύουν ότι είναι άτρωτα. 

Ματίνα Πάγωνη: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

«Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους» είπε. «Έχουμε πολλά νέα άτομα με covid στα νοσοκομεία. Ας κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση. Αν συνεχίσουμε έτσι ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη μετάλλαξη «Δέλτα», η κ. Παγώνη ανέφερε ότι είναι πολύ μεταδοτική και επιθετική με τους νέους. «Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί γιατί δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι για πάντα μίας νόσου» ανέφερε τέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top