Δύο δωρεάν self tests για τους ανεμβολίαστους - Ποιοι τα δικαιούνται

Μέχρι πότε θα μπορούν τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία

Δύο δωρεάν self tests για όσους ανεμβολίαστους πολίτες επιστρέφουν από τις διακοπές - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (27/8)

Δύο δωρεάν self tests θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία της χώρας από σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου μέχρι και τη  Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Νέα μέτρα: Αλλάζει η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων - Τι ισχύει από 13/9

Η περαιτέρω δωρεάν διάθεση των δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας αφορά τις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

self test

Υποχρεωτικό το διαγνωστικό τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από 13/9

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δε θα τους δίνεται η δυνατότητα να διεξάγουν αυτά τα τεστ σε δημόσιους φορείς δωρεάν.

Αντιθέτως, οι εμβολιασμένοι αλλά και όσοι έχουν συμπτώματα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση για να κάνουν τα τεστ αυτά δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top