Κορωνοϊός: Με δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Τα έξοδα θα επιβαρύνουν τους ίδιους

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για το άνοιγμα των σχολείων στην εποχή του κορωνοϊού

Όπως ανακοινώθηκε χθες τα σχολεία και τα πανεπιστήμια όλης της χώρας θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου. Σήμερα λοιπόν αναμένεται να ανακοινωθεί η ΚΥΑ, που θα ορίζει τον τρόπο που οι ανεμβολιάστοι καθηγητές και γενικά οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μπορούν από Σεπτέμβριο να προσέρχονται στις εργασίες τους. 

Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή για ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία από 16/8

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο μοριακά ή rapid test την εβδομάδα, τα οποία και θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι, χωρίς καμία κρατική συνδρομή. 

Ειδικά οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί για να μπουν στις αίθουσες και να διδάξουν θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

Eκπαιδευτικοί: Από την τσέπη τους τα test όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Οι μαθητές από την άλλη θα προσέρχονται στα σχολεία είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού αν είναι από 12 ετών και άνω, είτε με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου, είτε τέλος με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ που θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. 

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα. 

Το ποσοστό των Ελλήνων που δε φοβάται τον κορωνοϊό και δεν έχει εμβολιαστεί

Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top