Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή για ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία από 16/8

«Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν»

Από 16 Αυγούστου όλοι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ που δεν εμβολιάζονται θα τίθενται σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης. 

«Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό», είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν και θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά. 

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για την εστίαση

«Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας “Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν”. Δεν είμαστε, ούτε με τη μια προσέγγιση, ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) "καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα" τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο», υπογράμμισε.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτική η επίδειξή του από τους εργαζόμενους

Όπως είπε η κυβέρνηση έχει διαλέξει κάποιους τομείς προτεραιοτητας που είναι πιο ευαίσθητοι για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν θα σταθμίσει τα πράγμα. 

Έκτακτα μέτρα λόγω καύσωνα

Όσον αφορά στα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων ενόψει των δύσκολων συνθηκών του καύσωνα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει μια εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και μια του υπουργείου Εργασίας που προϋπήρχε από τον Ιούνιο και βασίζεται σε επιστημονικές συμβουλές από εμπειρογνώμονες.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει για τους ανεμβολίαστους η τροπολογία

«Εφαρμόζονται μετρά προστασίας από ακραίες συνθήκες οπού απαιτείται, από τις 12 μέχρι τις 4 μ.μ. αν χρειάζεται γίνεται και παύση εργασιών» είπε.

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Παύση εργασίας 12:00-16:00

Δίκτυο ηλεκτροδότησης

Για το δίκτυο ηλεκτροδότησης σημείωσε ότι, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ κάνουν επενδύσεις και έργα στην ενεργειακή υποδομή, οι οποίες ήταν απαραίτητες, ωστόσο τόνισε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. 

Καύσωνας: Ποιες ώρες θεωρούνται επικίνδυνες για διακοπή ρεύματος;

«Πρόκειται για πολυμέτωπη προσπάθεια στην ενέργεια, για να μην καταρρεύσει η ΔΕΗ οποία και προχωρεί. Προχωρούν οι επενδύσεις άλλα απαιτούν κάποιο χρόνο», διευκρίνισε.

«Η κυβέρνηση προωθεί πολιτική με επίκεντρο αφενός την απολιγνιτοποίηση αφετέρου την προώθηση των ΑΠΕ. Στη ΡΑΕ υπάρχει γιγαντιαία ουρά επενδυτών. Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top