Καύσωνας: Ποιες ώρες θεωρούνται επικίνδυνες για διακοπή ρεύματος;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε ενέργεια;

Δύσκολη η σημερινή μέρα καθώς θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα με θερμοκρασίες ακομα και πάνω από τους 45 βαθμούς Κελσίου (Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσενω Star)

Ο καύσωνας έχει οδηγήσει τους πολίτες να ανάβουν για πολλή ώρα το κλιματιστικό, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια.

Καύσωνας: Ένας από τους ισχυρότερους των τελευταίων 40 ετών

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μην υπάρξουν μπλακ άουτ και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Καύσωνας: Συναγερμός για τις διακοπές ρεύματος - Έκτακτη σύσκεψη

Συγκεκριμένα, οι πολίτες παρακαλούνται να τηρούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα παρακάτω μέτρα κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή στις 13:00-15:00 και στις 18:00-22:00: 

  • Να αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Με καπέλα και γυαλιά ηλίου οι πολίτες προστατεύονται από τη ζέστη/ eurokinissi

Η λογική χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Μητσοτάκης για καύσωνα: «Ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών για το ρεύμα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, έκανε χθες έκκληση να γίνει λελογισμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όπως είπε θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για περιορισμό της ζήτησης του ρεύματος τις ώρες αιχμής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top