Καύσωνας: Ένας από τους ισχυρότερους των τελευταίων 40 ετών

Πότε θα υποχωρήσουν τα 45αρια

Δύσκολη η σημερινή μέρα καθώς θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα με θερμοκρασίες ακομα και πάνω από τους 45 βαθμούς Κελσίου

Ένα από τα σφοδρότερα κύματα καύσωνα τα τελευταία 40 χρόνια είναι αυτό που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες. 

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στη δουλειά τους

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχει διάρκεια 11 ημερών και είναι άκρως επικίνδυνο. 

«Δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι Παρασκευή με διάρκεια 11 ημερών, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Η ΕΜΥ προέβλεψε έγκαιρα το φαινόμενο και το χαρακτήρισε άμεσα ως Επικίνδυνο», αναφέρει tweet της υπηρεσίας.

 

 

Η κατάσταση στην Αθήνα είναι δραματική. Στο κέντρο της πρωτεύουσας οι θερμοκρασίες είναι αφόρητες και τα παγκάκια έχουν βράσει, αφού τα θερμόμετρα κατέγραψαν ακόμα και 48,9 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός: «Παραλύει» η χώρα από τον καύσωνα - Στους 47 βαθμούς ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γ. Καλλιάνο η κορύφωση του καύσωνα θα είναι από σήμερα έως και την Πέμπτη, οπότε και ο υδράργυρος θα εκτιναχθεί στους 43 – 45 βαθμούς Κελσίου. 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, προς τις πεδιάδες των Σερρών, του Κιλκίς, σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας π.χ. στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, όπου ο υδράργυρος θα φτάνει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Επιφυλακή και σε πεδινές περιοχές της Αργολίδας, της Μεσσηνίας ,της Λακωνίας όπου το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο».

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα στον καύσωνα - Τι αποφασίστηκε

Στη Αττική σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα με 43-44 βαθμούς , την Τετάρτη 42-43 βαθμούς, την Πέμπτη 41-42.

Καύσωνας: Από ποιες περιοχές θα αρχίσει να υποχωρεί

Την Παρασκευή γενικότερα στις περισσότερες περιοχές και ιδιαιτέρως στα δυτικά και βόρεια θα ξεκινήσει να αποκλιμακώνεται ο καύσωνας και να υποχωρεί ο υδράργυρος, αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια το Σάββατο και στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι μικρή και μετά θα έχουμε άλλο ένα θερμό κύμα, όχι βέβαια σε τέτοια ένταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top