Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για την εστίαση

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους και το φθινόπωρο

Το ενδεχόμενο να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στους εργαζόμενους στην εστίαση εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, το θέμα συζητείται, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

«Είναι ένα παράδειγμα που μας απασχολεί όπως και την κοινωνία. Είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται και αφορά το διάστημα από το φθινόπωρο και μετά. Κάνω έκκληση, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στην εστίαση, να το κάνουν. Γιατί είναι πολύ σημαντικό κάποιος, που εργάζεται σε αυτόν τον χώρο, να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του, τους γύρω του και το ψωμί του», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι.

Click away μόνο για τους ανεμβολίαστους σκέφτεται η κυβέρνηση

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως και το φθινόπωρο θα ακολουθηθεί η ίδια «συνταγή», όπως και σήμερα, για τους κλειστούς χώρους, στους οποίους θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι.

Πέτσας για Σταμάτα: Θα μπορούσαμε να έχουμε νέο Μάτι

«Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Είχαμε μια έξαρση κρουσμάτων στους μεικτούς χώρους. Αυτή θα είναι η συνταγή που θα μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το φθινόπωρο», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών  

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο αποκλεισμού των των ανεμβολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου: «Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν δείξει ότι μας προστάτευσαν από μια διασπορά είτε στα σούπερ μάρκετ είτε στο λιανεμπόριο, όπου δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Δεν είναι της παρούσης για κάτι τέτοιο. Η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός».

Τέλος, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά γενικό lockdown: «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει από το φθινόπωρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top