Φολέγανδρος: «Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ο ξυλοδαρμός της Γαρυφαλλιάς»

Δεν έκανε τελικά απόπειρα αυτοκτονίας ο 30χρονος. Έχασε τις αισθήσεις του

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί σήμερα ο 30χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο

Μετά τη χθεσινή του απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή του και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν όντως πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Δεν έκανε τελικά απόπειρα αυτοκτονίας

Την Τετάρτη το απόγευμα ο 30χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα και υπό άκρα μυστικότητα στο κέντρο υγείας Νάξου, όπου νοσηλεύτηκε για 12 ώρες. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο νεαρός αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί του στα κρατητήρια Νάξου. 

Φολέγανδρος: Το χτύπημα στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς που δείχνει ξυλοδαρμό

Τελικά όμως, όπως είπε ο συνήγορός του, Γ. Βλάχος, στο Mega ήταν ένα περιστατικό πτώσης συνείδησης. 

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά και ο 30χρονος

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε «φήμη» τις πρωινές πληροφορίες για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου, επισημαίνοντας πως: «Υπήρξε μια τέτοια φήμη όταν όμως μίλησα με τον γιατρό με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πτώση συνείδησης. Έχασε τις αισθήσεις του, βυθίστηκε».

Όπως επεσήμανε ο δράστης έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας.

Φολέγανδρος: Η Γαρυφαλλιά είχε ξεκινήσει για διακοπές με φίλες στη Σίφνο

Ο κ. Βλάχος επανέλαβε πως ο εντολέας του την ώρα της εγκληματικής πράξης δεν είχε συνείδηση του τι έκανε. 

Φολέγανδρος: «Δεν έχω καταλάβει γιατί το έκανα» - Τι ισχυρίστηκε ο 30χρονος

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή. Συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας, όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε», είπε.

«Δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση – Θα παραιτηθώ αν ισχύουν όσα διαρρέονται»

Κατηγορηματικός ήταν και για την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε ο ιατροδικαστής Η. Μπογιόκας, ο οποίος εξέτασε το άψυχο κορμί της άτυχης φαρμακοποιού.  

O 30χρονος που δολοφόνησ τη Γαρυφαλλιά

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως ο 30χρονος ξυλοκόπησε άγρια την 26χρονη πριν την πετάξει από τα βράχια

Σύμφωνα με αυτήν, η άτυχη Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 30χρονο, σύρθηκε στα βράχια και μετά εκείνος την πέταξε στη θάλασσα και την άφησε να πνιγεί, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. 

«Δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι τη χτυπούσε. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων», είπε ο συνήγορος του δράστη.

Φολέγανδρος: Ξεσπά η μάνα της Γαρυφαλλιάς- «Σκότωσε το παιδί μου δύο φορές»

Ωστόσο ο κ. Βλάχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου αν η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για βίαιο ξυλοδαρμό της κοπέλας πριν τη δολοφονία της. 

«Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι τη χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015», είπε και πρόσθεσε:

Η Γαρυφαλλιά

Η 26χρονη Γαρυφάλλια

«Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται».

Κούγιας: «Ο 30χρονος τα έχει 400»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star υποστήριξε πως ο 30χρονος δεν πάσχει από ψυχική νόσο, κάτι που φαίνεται πως πιστεύουν ανακριτής και εισαγγελέας αφού δε διέταξαν τη μεταφορά του σε ψυχιατρείο, αλλά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Φολέγανδρος: «Ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας το θύμα»

«Ο δράστης τα έχει τετρακόσια. Δεν έκανε αυτό που έχουν κάνει ακόμα και οι πιο σκληροί δράστες, να ζητήσει συγγνώμη», είπε ο κ. Κούγιας.

Όπως είπε, το προφίλ που έδειχνε πριν το τραγικό συμβάν, δεν σκιαγραφούν έναν άνθρωπο με ψυχιατρικό πρόβλημα.

«Ο άνθρωπος αυτός, ο διπολικός υποτίθεται, έχει σπουδάσει πληροφορική. Όλο αυτό το διάστημα που δεν έπαιρνε τα χάπια του κατάφερε να πείσει ένα μορφωμένο κορίτσι ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Κανείς από το περιβάλλον του δεν ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δείξει δείγματα ότι πάσχει από διπολική διαταραχή», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Φολέγανδρος: «Αλήτη, δεν ντρέπεσαι;» - «Συλλυπητήρια» ψέλλισε ο 30χρονος

Όσον αφορά στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι δεν είχε συνείδηση όταν διέπραττε την εγκληματική πράξη, ο κ. Κούγιας τόνισε πως οι πράξεις τους μετά το έγκλημα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. 

«Μόλις έκανε το έγκλημα, 28 ώρες κρύφτηκε, έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε αμέσως να φτιάχνει την υπεράσπισή του», τονισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top