Φολέγανδρος: «Ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας το θύμα»

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Όλα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς για το έγκλημα στη Φολέγανδρο 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας ήταν μαρτυρικός. Αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός, ενώ η Γαρυφαλλιά φέρει κακώσεις στο κεφάλι. Όπως φαίνεται ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος την έσυρε στα βράχια πριν την πετάξει στη θάλασσα. 

«Αποδεικνύεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δράστη, δηλαδή “η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, επαληθεύεται μόνο και μόνο από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης», ήταν το πρώτο σχόλιο στο star.gr, του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ο Αλέξης Κούγιας κάνει δηλώσεις

Ο Αλέξης Κούγιας, εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης 26χρονης (φωτογραφία eurokinissi)

O δράστης όχι μόνο ξυλοκόπησε άγρια μέχρι αναισθησίας το αείμνηστο θύμα, αλλά ακολούθως το έσυρε σε μεγάλη απόσταση και τελικώς το πέταξε αναίσθητο στη θάλασσα.

«Κωμικές οι δικαιολογίες περί ψυχικής πάθησης»

Οι αρχές διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορούμενου ενώπιον του ανακριτή στη Νάξο.  Κωμικές δικαιολογίες χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς περί διαγνωσμένης ψυχικής νόσου, που επικαλούνται οι συνήγοροι του 30χρονου, ο Αλέξης Κούγιας. 

Φολέγανδρος: Τη χτύπησε, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή από τα βράχια

«Πρόκειται για μία ειδεχθέστατη ανθρωποκτονία και αυτά τα μυθεύματα και οι κωμικές δικαιολογίες περί ψυχικής παθήσεως του δράστη καταρρέουν μόνο από την ιατροδικαστική έκθεση», είπε. 

Ο 30χρονος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ξυλοκόπησε την 26χρονη, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα, όπου την άφησε να πνιγεί

Φολέγανδρος: «Είναι ένας αδίστακτος δράστης» 

Σχολιάζοντας την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ο κ. Κούγιας τη χαρακτήρισε κωμική.

«Μόνο και μόνο αυτή η κωμική απόπειρα αυτοκτονίας αποδεικνύει ότι ο δράστης από την πρώτη στιγμή και μόλις ολοκλήρωσε την ανθρωποκτονία, το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι πώς θα δημιουργήσει υπερασπιστικά αναχώματα, προκειμένου να έχει επιεικέστερη ποινική μεταχείριση», σημείωσε.

Φολέγανδρος: Το χτύπημα στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς που δείχνει ξυλοδαρμό

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας, χαρακτήρισε τον καθ’ ομολογίαν δράστη «άνθρωπο αδίστακτο»

«Αυτό που έκανε δείχνει ότι πρόκειται για έναν αδίστακτο άνθρωπο, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δική του σωτηρία. Δεν έχει ίχνος μεταμέλειας, σε καμία περίπτωση δεν έχει ούτε ίχνος μιας λύπης γι’ αυτό που έκανε σε αυτό το κοριτσάκι, αλλά ούτε και συμπόνιας στην οικογένειά του», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top