Φολέγανδρος: «Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς τα έχει τετρακόσια»

Τι είπε στο Star ο Α. Κούγιας για την «απόπειρα αυτοκτονίας» του 30χρονου

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί αύριο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Η απολογία του στον ανακριτή ήταν πολύωρη, ενώ σοκ έχει προκαλέσει η ιατροδικαστική έκθεση που δείχνει ότι την χτύπησε, την έσυρε και την πέταξε στη θάλασσα ζωντανή, όπως ανέφερε στο Star ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή. 

Φολέγανδρος: «Ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας το θύμα»

Ο 30χρονος επικαλέστηκε από τις πρώτες ώρες ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς φέρεται να έπασχε από ψυχική νόσο για την οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία και είχε διακόψει. Οι αρχές διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, μετά το τέλος της απολογίας του.

δολοφόνος Γαρυφαλλιάς

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε ότι η αίτηση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης είναι μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική από κατηγορούμενους σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

Ο δράστης τα έχει τετρακόσια. Δεν έκανε αυτό που έχουν κάνει ακόμα και οι πιο σκληροί δράστες, να ζητήσει «συγνώμη».

Φολέγανδρος Γαρυφαλλιά

 

Κούγιας για δολοφόνο Γαρυφαλλιάς: «Δε βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν απόπειρα αυτοκτονίας» 

Ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι ο τρόπος που λειτούργησε ο 30χρονος μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς αλλά και το προφίλ που έδειχνε πριν το τραγικό συμβάν, δεν σκιαγραφούν έναν άνθρωπο με ψυχιατρικό πρόβλημα.

Φολέγανδρος: Ο 30χρονος απολογείται παρά τη χθεσινή «απόπειρα αυτοκτονίας»

«Ο άνθρωπος αυτός, ο διπολικός υποτίθεται, έχει σπουδάσει πληροφορική. Όλο αυτό το διάστημα που δεν έπαιρνε τα χάπια του κατάφερε να πείσει ένα μορφωμένο κορίτσι ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Κανείς από το περιβάλλον του δεν ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δείξει δείγματα ότι πάσχει από διπολική διαταραχή. Και το κυριότερο από όλα, μόλις έκανε το έγκλημα, 28 ώρες κρύφτηκε, έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε αμέσως να φτιάχνει την υπεράσπισή του», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος. 

Φολέγανδρος: Η αδελφή του δράστη επικοινώνησε με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος δολοφόνος Γαρυφαλλιάς

Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση του Σπύρου Λάμπρου για την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος, ο κ. Κούγιας ανέφερε:

Πήρα τηλέφωνο και πληροφορήθηκα ότι δεν βρέθηκε τίποτα από το οποίο να προκύπτει ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει: ούτε ένα σχοινί, ούτε ένα σεντόνι, ούτε κορδόνια παπουτσιών, απλώς τον βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα. Έξι ώρες απολογία δεν είναι δυνατόν να γίνεται με έναν δράστη που είναι διπολικός και έχει σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ακόμα ότι η απόφαση της προφυλάκισης δείχνει τι θα ακολουθήσει, λέγοντας πως εάν ανακριτής και εισαγγελέας πίστευαν ότι ήταν ψυχικά ασθενής θα αποφάσιζαν τη μεταγωγή του σε ψυχιατρική κλινική και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Γαρυφαλλιά

Φολέγανδρος: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας ήταν μαρτυρικός. Αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός, ενώ η Γαρυφαλλιά έφερε κακώσεις στο κεφάλι. 

Φολέγανδρος: Τη χτύπησε, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή από τα βράχια

Όπως φαίνεται ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος την έσυρε στα βράχια πριν την πετάξει στη θάλασσα: η άτυχη κοπέλα φέρει κακώσεις στο κεφάλι, ενώ αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας στη ρεπόρτερ του Star Τασούλα Παπανικολάου.

«Σύρθηκε αναίσθητη χωρίς τις αισθήσεις της στη θάλασσα, κατάπιε νερό και πνίγηκε», είπε ο κ. Μπογιόκας.

Η σορός της Γαρυφαλλιάς έφερε τρία σοβαρά τραύματα: αρχικά τη χτύπησε είτε με γροθιά, είτε με χαστούκι, την πέταξε στο έδαφος και στη συνέχεια την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα, ενώ ήταν ζωντανή, αφήνοντάς την αβοήθητη να πνιγεί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top