Εμβόλιο: «Τι θα μου συμβεί μετά από 4 χρόνια;» - Ο Βασιλακόπουλος απαντά

Με τη φυσική ανοσία εκτιθέμεθα και σε άλλες πρωτεΐνες του κορωνοϊού, εξηγεί

Για τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει για τους ανεμβολίαστους η τροπολογία

«Είμαστε πίσω εμβολιαστικά από εκεί που θα θέλαμε. Τα εμβόλια υπάρχουν. Αν όλοι τα εκμεταλλευτούμε, θα έχουμε αυτή την περίφημη “ανοσία της αγέλης”, στα τέλη του Αυγούστου» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Θεσσαλία: Εμβολιάστηκε η πρώτη 15χρονη μαθήτρια στη Λάρισα

O καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε και όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, μη γνωρίζοντας τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό μετά από τέσσερα χρόνια.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, όταν εμβολιάζεται κάποιος ο οργανισμός εκτίθεται σε μια πρωτεΐνη, την πρωτείνη ακίδα του κορωνοϊού. «Ας υποθέσουμε ότι δε θα εμβολιαστείς, θα κολλήσεις φυσικά κορωνοϊό και θα αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοϊού» είπε.

«Τάσεις» MRB: Πόσοι ανεμβολίαστοι δε θα κάνουν το εμβόλιο 

«Φοβάται κανένας Έλληνας που κόλλησε και ανάρρωσε τι θα συμβεί σε 4 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα; Ούτε ένας. Γιατί αν εμβολιαστώ θα πάθω κάτι;» διερωτήθηκε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στην Ελλάδα είναι 4.690.118. Συνολικά 5.497.328 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. 

Το γράφημα του ΕΟΔΥ για το σύνολο των εμβολιασμών στη χώρα μας

Το γράφημα του ΕΟΔΥ για το σύνολο των εμβολιασμών στη χώρα μας

Παρά τον αριθμό των εμβολιασμένων, απέχουμε αρκετά από τον επιθυμητό αριθμό για να χτίσουμε το «τείχος ανοσίας». Το ποσοστό των ατόμων που πρέπει να εμβολιαστεί αγγίζει το 85%, μετά την εμφάνιση και της μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. 

Στο μεταξύ, τα κρούσματα αυξάνονται κάθε μέρα. Χθες, σημειώθηκε ραδγαία αύξηση, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.565 επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε και τα 4.000 κρούσματα την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top