Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αλλάζουν υπηρεσίες 54 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Έληξε το περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν

Μετακίνηση επτά πυροσβεστών της ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν- βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνολικά 54 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν, μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε υποχρεωτικός εμβολιασμός του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ. Ήταν η πρώτη ομάδα για την οποία λήφθηκε απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι συνολικά 400 άνδρες και γυναίκες των 8 μονάδων της ΕΜΑΚ θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους ως τις 11 Ιουνίου, ειδάλλως θα μετακινούνταν σε άλλη υπηρεσία. Είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουνίου.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Υποχρεωτικό το εμβόλιο στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Οι πληροφορίες λένε ότι μετακινήθηκαν 25 άτομα από την 1η ΕΜΑΚ Αθήνας και τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης (οι εργαζόμενοι αριθμούν συνολικά 180 άτομα).

ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία

Από την ΕΜΑΚ της Κρήτης επτά εργαζόμενοι από τους συνολικά 56 μετακινούνται από την υπηρεσία τους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.  

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων στις ΕΜΑΚ είχε ληφθεί λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top