Εμβολιασμοί Ελλάδα: Υποχρεωτικό το εμβόλιο στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Στο βίντεο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ

Υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή που εξέδωσε σήμερα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στη χώρα μας, σε συγκεκριμένη ομάδα.

Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που υπήρξε επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

H διαταγή που εξέδωσε σήμερα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ - πηγή ert.gr

H διαταγή που εξέδωσε σήμερα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ - πηγή ert.gr

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που ρωτήθηκε σχετικά διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο. 

Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Π.Υ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top