ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία

Μέχρι τις 11 Ιουνίου πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι

«Φωτιές» άναψε η απόφαση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής. Τα στελέχη της ΕΜΑΚ πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά έως τις 11 Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία. 

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Υποχρεωτικό το εμβόλιο στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Η αρχή έγινε από τα στέλεχη της ΕΜΑΚ. Η απόφαση κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο και προκάλεσε αντιδράσεις.

Το έγγραφο από το αρχηγείο της Π.Υ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ- πηγή κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το έγγραφο από το αρχηγείο της Π.Υ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ- πηγή κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Φαίνεται έτσι όπως είναι η φύση της διαταγής ότι αρνούνται οι άντρες της ΕΜΑΚ να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει κανένας, αυτή τη στιγμή, αρνητής του εμβολιασμού και αν υπάρχει θα είναι ένα μικρό ποσοστό» είπε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.

ΕΜΑΚ: Μέχρι τις 11 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί 

Στις 8 μονάδες της ΕΜΑΚ υπηρετούν 400 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 γυναίκες. Ο εμβολιασμός τους για μια σειρά ασθενειών ήταν πάντοτε υποχρεωτικός για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς συμμετέχουν σε αποστολές βοήθειας σε όλο τον κόσμο. 

Οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ πρέπει να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο: 

  • ποια στελέχη έχουν εμβολιαστεί
  • ποια έχουν κλείσει ραντεβού
  • ποια δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους

Όσοι πάντως δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος. 

«Ένας πυροσβέστης που δεν θα εμβολιαστεί για να πάει ας πούμε στη Μπανγκόκ, στην Αρμενία, θα πάει στα Πατήσια να σώσει τη γιαγιά από τον 3ο όροφο;; Εκεί θα έχει τη δυνατότητα ο μη εμβολιασμένος;» πρόσθεσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών.

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο μέτωπο του εμβολιασμού μετά το πρώτο βήμα που έγινε στην ΕΜΑΚ. Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο πρωθυπουργός με συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα στις 7 Απριλίου, είχε δώσει το «στίγμα», λέγοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. 

«Τα ποσοστά εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνουν το 80%. Είναι χρέος και καθήκον όλων των υγειονομικών υπαλλήλων να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό. Όμως θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός γιατί παραβιάζονται συνταγματικές ελευθερίες» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιάννακος.

Συνδικαλιστές της αστυνομίας εκφράζουν επίσης τον προβληματισμό για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top