Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκίνησε η δίκη - Συγκλονίζει η μητέρα του

«Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του»

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του.

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ήταν συμμορία, ένοχοι και οι οχτώ για τον θάνατό του»

Έξι χρόνια μετά το τραγικό συμβάν οι γονείς του ελπίζουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Εγώ θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα» είπε η μητέρα του μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη “φιλία” την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη τόνισε ότι «η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη».

Τι κατέθεσε η μητέρα του

Σήμερα οι γονείς του Βαγγέλη βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, η μητέρα του είπε ότι ο γιος της έμενε τον πρώτο χρόνο με τους Κρητικούς. Τον Μάρτιο του 2014 η υπεύθυνη της Εστίας όπου διέμεναν τα παιδιά την ενημέρωσε ότι υπάρχαν προβλήματα. Ωστόσο ο Βαγγέλης την είχε καθησυχάσει λέγοντας ότι πρόκειται για αστεία που έκαναν μεταξύ φίλων.

Μάνα Γιακουμάκη: «Όλοι είναι εδώ, ζωντανοί. Ο Βαγγέλης μου είναι στο χώμα»

«Ο Βαγγέλης δεν μας είπε την αλήθεια και μας παραπλάνησε, ενώ για τα περιστατικά που συνέβαιναν μάθαμε από άλλα παιδιά της Σχολής» φέρεται να υποστήριξε η μητέρα του.

Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι ο Βαγγέλης έκανε παρέα με όλα τα παιδιά, κάτι που δεν ήθελαν οι Κρητικοί. Όπως είπε η ίδια, ο διευθυντής της Σχολής γνώριζε τι συνέβαινε.

Όταν ο 20χρονος φοιτητής άλλαξε δωμάτιο, οι Κρητικοί τον αποκάλεσαν «ρουφιάνο» και τον απομάκρυναν από την παρέα. Ο λόγος που έγινε η αλλαγή δωματίου ήταν γιατί οι Κρητικοί έβαλαν χρώμα στο σαμπουάν του Βαγγέλη.

«Αυτοί λένε ότι ήταν αστεία... Εγώ δεν ξέρω πώς μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αστείο» είπε κατά την κατάθεσή της η γυναίκα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 20χρονος Βαγγέλης εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και η σορός του εντοπίστηκε έναν μήνα μετά, στις 16 Μαρτίου.

Στο σώμα του έφερε τραύματα από μαχαίρι. Όπως αποκαλύφθηκε, ο άτυχος φοιτητής δεχόταν συχνά εκφοβισμό και bullying από παρέα Κρητικών.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους οι 8 συμφοιτητές του

Τον Ιούνιο του 2019 το δικαστήριο είχε κρίνει σε πρώτο βαθμό ένοχους οκτώ από τους εννιά Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη. Στους πέντε από αυτούς επιβλήθηκε ποινή 36 μηνών μέχρι την έφεση, ενώ στους άλλους τρεις, επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τα μέλη της παρέας των Κρητικών φέρονται να έριχναν καυτό νερό στο λαιμό του σπουδαστή, να τον κλείδωναν μέσα σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top