Υπόθεση Γιακουμάκη: Ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους οι 8 συμφοιτητές του

Κατηγορούνταν ότι βασάνιζαν τον 20χρονο φοιτητή, όσο ήταν εν ζωή

Ελεύθερα αφέθηκαν μετά τις καταθέσεις τους, τα οκτώ συνολικά άτομα που κατηγορούνταν ότι βασάνιζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο ήταν εν ζωή. Ανάμεσά τους και οι Κρητικοί σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Oι καταθέσεις τους ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Οι κατηγορίες, αφορούσαν την πρόκληση σωματικών βλαβών και την άσκηση παράνομης βίας, όσο ο νεαρός σπουδαστής από το Ρέθυμνο σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Το σημείο όπου είχε βρεθεί η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Φωτογραφία: Παρασκευή Παππά/InTime

Η δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα, μετά τα στοιχεία που είχαν προκύψει για τις δύσκολες συνθήκες που είχε βιώσει ο νεαρός και αφορούσε σε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και οι οκτώ μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κύρια ανάκριση ολοκληρώθηκε, αλλά δεν συνδέεται με τη δικογραφία της ανθρωποκτονίας.

Ο διαχωρισμός των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα έγινε κατόπιν αιτήματος που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του άτυχου 20χρονου.

Η δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο δεν έχει προσωποποιηθεί, βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

Τι έχει συμβεί με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο 20χρονος από το Ρέθυμνο σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 εξαφανίστηκε. Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συμφοιτητές του μήπως ήξεραν που βρίσκεται[3]. Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιακουμάκη. Αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν μόνο στην ευρύτερη περιοχή της σχολής, αλλά αργότερα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, φέροντας τραύματα από μαχαίρι. Το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον θείο του θύματος. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.

Μετά τον θάνατό του οι έρευνες συνεχίστηκαν καθώς υπήρξαν πολλές μαρτυρίες αλλά και αποκαλύψεις για άσκηση bullying εναντίον του. Αποκορύφωμα ήταν η δημοσίευση ενός video στις 4 Ιουλίου του 2016, στο οποίο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν σωματική βία από παρέα συμφοιτητών του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top