Γυμναστήρια: Σενάρια για άνοιγμα στις 17 Μαΐου μόνο για τους εμβολιασμένους

Τι ανέφερε ο Ά. Γεωργιάδης- Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του αθλητισμού

Ρολά αναμένεται να σηκώσουν και τα γυμναστήρια το επόμενο διάστημα. Τι λένε οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και οι πολίτες. Βίντεο Star (8/5)

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το άνοιγμα των γυμναστηρίων βρίσκονται δεκάδες επιχειρηματίες, αφού ο συγκεκριμένος κλάδος παραμένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Επανεκκίνηση στον αθλητισμό - Τι θα γίνει με κολυμβητήρια και γυμναστήρια

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν ξανά στις 17 Μαΐου, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους», είπε ο υπουργός το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

Ανοίγουν με γενναία επιδότηση γυμναστήρια και παιδότοποι

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως είπε, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του αθλητισμού

Την Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, «Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ενέκριναν το τεκμηριωμένο και πλήρες πλάνο επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που κατέθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού».

Σύμφωνα με αυτό εισηγήθηκαν ομόφωνα τα εξής: 

  • Από τις 10/5/2021 να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.
  • Από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.
  • Από 15/05/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Από 17/5 να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.
  • Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
  • Από 07/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Την έναρξη των ιπποδρομιών στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου καθώς οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές και μόνο με τους απολύτως απαραίτητους συντελεστές.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top