Ανοίγουν με γενναία επιδότηση γυμναστήρια και παιδότοποι

Πρόγραμμα στήριξης για τα πρώτα έξοδα επαναλειτουργίας τους

Στο θέμα των γυμναστηρίων αναφέρθηκε στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 3/5/2021, μιλώντας για την επαναλειτουργία της εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης  

Να ανεβάσουν ρολά μετά από πολλούς μήνες, που έχουν παραμείνει κλειστά λόγω της πανδημίας, ετοιμάζονται τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το άνοιγμά τους τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Πέμπτη 20 Μαΐου, με την επιτροπή των ειδικών να είναι αυτή που θα δώσει το τελικό «πράσινο» φως.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, η οποία σχετίζεται με ότι θα ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις «την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

Εστίαση: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 100.000 ευρώ

Και στα γυμναστήρια αλλά και τους παιδότοπους θα ακολουθηθεί ένα μοντέλο της επιδότησης για τα πρώτα έξοδα επαναλειτουργίας, ανάλογο με αυτό που ακολουθήθηκε στην εστίαση.

Σε «καραντίνα» πολιτισμός και γυμναστήρια- Τι θα γίνει με θέατρα, συναυλίες

Το κεφάλαιο, που θα δοθεί, θα έχει τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και θα είναι κλιμακούμενο, καθώς θα εξαρτάται από το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει αντικειμενικού κριτηρίου μείωσης του κύκλου εργασιών κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Ψώνια χωρίς ραντεβού: Τέλος στις 14 Μαΐου το click away και το click inside

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα είναι ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Ανάπτυξης, η επιδότηση θα καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του απολεσθέντος κύκλου εργασιών καθώς και θα δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου. 

Αν και τα τελικά ποσό δεν έχουν κλειδώσει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις να ξεκινούν από 2.000 ή 4.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top