Ψώνια χωρίς ραντεβού: Τέλος στις 14 Μαΐου το click away και το click inside

Τι θα γίνει με το SMS και το τρίωρο για τις αγορές

Καταργείται το click away και το click inside για τις αγορές στα καταστήματα, όπως ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης στον ΘΕΜΑ 104,6 

Ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου, καθώς αποχαιρετάμε το click away και το click inside, που σήμαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας χωρίς ραντεβού.

«Αυτά τελειώνουν στις 14 του μήνα. Από 15 Μαΐου δε θα υπάρχει αυτή η διαδικασία», είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, δηλαδή αποστάσεις και μάσκες, όπως και οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών θα συνεχιστούν, και μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, «θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη».

Τι θα γίνει με τα SMS και το τρίωρο για τις αγορές

Τα ψώνια χωρίς ραντεβού φέρνουν και την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις.

Τέλος τα SMS από 15 Μαΐου - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Ήδη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσαν την Πέμπτη πως με το άνοιγμα του τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, στις 15 Μαΐου, θα σταματήσει και η χρήση των SMS για τις μετακινήσεις.

Lockdown: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες - Πότε καταργούνται τα SMS

Εμμέσως, πλην σαφώς, προς αυτή την κατεύθυνση έδειξε και ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος είπε ότι «θα επανεξεταστούν». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η κατάργηση των μηνυμάτων για τις μετακινήσεις πιθανόν να μην αφορά και το τρίωρο που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους, για το οποίο δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

«Καλή η εικόνα της εστίασης τις πρώτες ημέρες»

Ικανοποίηση επικρατεί γενικά στην κυβέρνηση για την εικόνα από το άνοιγμα της εστίασης στις πρώτες τέσσερις ημέρες επαναλειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων. 

«Η εικόνα γενικά είναι καλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Ήδη, την Πέμπτη σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής για να εξυπηρετηθούν.

Όπως είπε, οι έλεγχοι είναι συνεχείς, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα. «Μετράμε ακόμα και τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια με μεζούρα, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top