Σε «καραντίνα» πολιτισμός και γυμναστήρια- Τι θα γίνει με θέατρα, συναυλίες

Οι ειδικοί δε δίνουν ακόμη το πράσινο φως για το άνοιγμά τους

«Θολό» είναι το τοπίο για τον κλάδο του πολιτισμού και τα γυμναστήρια. Οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί δεν έχουν κανένα σήμα για το πότε μπορούν να επανεκκινήσουν, ενώ οι ειδικοί δε δίνουν ακόμη το πράσινο φως ούτε για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων σε ιδιωτικούς χώρους.

Τι ανοίγει και πότε καταργούνται τα SMS στα καταστήματα    

Τα γυμναστήρια πληγώθηκαν βαριά από την πανδημία. Ακόμα κι αν ανοίξουν σύντομα, έχασαν τη σεζόν, αφού όλοι οι αθλούμενοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον χειμώνα και την άνοιξη. Το 40% του ετήσιου τζίρου, γίνεται το τρίμηνο Μάρτιου – Μαΐου, λόγω των νέων συνδρομών. 

«Όταν θα γίνει επανεκκίνηση, το περιβάλλον θα είναι σχετικά άγνωστο γιατί ο κόσμος πάει καιρός που έχει συνηθίσει να γυμνάζεται με τον δικό του τρόπο ή να μην γυμνάζεται καν» σημειώνει ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.
Υπολογίζεται το άνοιγμά τους να γίνει μετά τα μέσα Μαΐου ή ακόμη και τον Ιούνιο. Από την κυβέρνηση, πάντως, σχεδιάζεται στήριξη των γυμναστηρίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σε «καραντίνα» ο πολιτισμός- Τι θα γίνει με κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες 

Σε παρατεταμένη... καραντίνα , όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται και ο πολιτισμός. Με την επίσημη πρώτη του τουρισμού στις 15 του μήνα αναμένεται να «ξεκλειδώσουν»,  σε πρώτη φάση, τα μουσεία της χώρας. Άγνωστο παραμένει όμως το ... δεύτερο βήμα επανεκκίνησης της πολιτιστικής δραστηριότητας, με επιστροφή στους κινηματογράφους, τα θέατρα και τις συναυλίες.

Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας: Ζητούν να ανοίξουν τα θέατρα!

«Συναντώ κάθε μέρα συναδέλφους αξιοπρεπέστατους που δεν μπορούν να ζήσουν. Αν θα βγουν οι παραστάσεις ή οι συναυλίες, γιατί αν είναι σε περιορισμένους χώρους και με περιορισμένο αριθμό δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Μεγάλες παραγωγές δε γίνονται, επιδοτήσεις δε βλέπω να συμβαίνουν. Δεν έχει εξαγγελεθεί απολύτως τίποτα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει» υπογράμμισε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στους παιδότοπους, που ίσως ανεβάσουν ρολά προς τον Ιούνιο , μια εποχή που θεωρείται, όμως  «νεκρή» για τις περίπου 800 επιχειρήσεις του κλάδου. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top