Μαγιορκίνης: Η κατάσταση στην Αττική δείχνει «εύθραυστη βελτίωση»

Σταθεροποίηση παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη

Για «εύθραυστη βελτίωση» στην επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής έκανε λόγο σήμερα ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Παπαευαγγέλου: Έχουμε δρόμο μπροστά μας - 26.000 τα ενεργά κρούσματα

Όπως είπε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 80 την ημέρα. Αυτό οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Ωστόσο η Αττική παρουσιάζει μια μείωση κατά 5% του επιδημιολογικού φορτίου, η οποία όμως παραμένει «εύθραυστη». Στη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγράφει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, παρατηρείται σταθεροποίηση της κατάστασης όχι όμως μείωση.

«Η πανδημία συρρικνώνεται στη Μ. Βρετανία»

Αναφερόμενος στα διεθνή δεδομένα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 134 εκατ. μολύνσεις και τρία εκατ. θάνατοι από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο.

Κορωνοϊός: 1.398 νέα κρούσματα στην Αττική - 379 μόνο στο κέντρο της Αθήνας

Στην Ευρώπη, η πανδημία δείχνει για τα καλά «τα δόντια» της καθώς παρατηρούνται τάσεις ενίσχυσης. Καθημερινά, καταγράφονται περίπου 4.000 θάνατοι.

Στη Μεγάλη Βρετανία, η πανδημία δείχνει να συρρικνώνεται και ενώ παρατηρείται και σταθεροποίηση της κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top