Παπαευαγγέλου: Έχουμε δρόμο μπροστά μας - 26.000 τα ενεργά κρούσματα

«Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 5,3»

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 16/04.

Την εκτίμηση ότι έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας παρά τη σταδιακή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων εξέφρασε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: 1.398 νέα κρούσματα στην Αττική - 379 μόνο στο κέντρο της Αθήνας

Αρχίζοντας την ομιλία της, η κ. Παπαευαγγέλου γνωστοποίησε ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει τις 26.000 με τον δείκτη θετικότητας να μειώνεται στο 5,3 αυτή την εβδομάδα.

Κορωνοϊός: 3.067 νέα κρούσματα σήμερα - 824 διασωληνωμένοι και 91 νεκροί

Τόνισε, δε, ότι οποιαδήποτε χαλάρωση αυτή τη στιγμή θα αυξήσει την επιδημιολογική επιβάρυνση. «Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν περιοχές που παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, ενώ το Rt βρίσκεται στο 1,02. Η όποια χαλάρωση αυτή τη στιγμή θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επεσήμανε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής παραμένει πάνω από τη μονάδα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς η όποια χαλάρωση θα αυξήσει τα κρούσματα, όπως είπε.

Για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση σε συναθροίσεις έξω από το σπίτι είναι οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, καθώς ο ιός στην οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να μας ξεγελάσει, υπογράμμισε.

Τέλος, είπε ότι σήμερα, συνολικά, νοσηλεύονται στην επικράτεια 5.500 ασθενείς, με ένα μέσο όρο την εβδομάδα που πέρασε τις 250 νέες εισαγωγές ανά μέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να αυξάνει. Η αποκλιμάκωση των ΜΕΘ θα χρειαστεί δύο με τρεις εβδομάδες, σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top