Ακόμα 3.067 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 824, ενώ κατέληξαν ακόμα 91 ασθενείς.
Κικίλιας: Σύντομα η επιστροφή στην κανονικότητα – προχωρά ο εμβολιασμός
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 311.033 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.990 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 824 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.927 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 547 (ημερήσια μεταβολή +3.99%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.330 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. H διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.