Επίθεση βιτριόλι: «Είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα» λέει ο εισαγγελέας

Προτείνει να δικαστεί η 36χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Εισαγγελική πρόταση για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι. Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι και μετά την απολογία της 36χρονης κατηγορούμενης πριν μερικές ημέρες. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Η 36χρονη είχε συνεργό. Ήθελε να τη σκοτώσει»

Ο κ. Νούλης στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει το θύμα, κρίση που αιτιολογεί κυρίως από την ποσότητα αλλά και την πυκνότητα του καυστικού υγρού που πέταξε εναντίον της Ιωάννας.

Επίθεση βιτριόλι: Η απάντηση της Ιωάννας στη «συγγνώμη» της 36χρονης 

Λίγες μόνο ημέρες από την απολογία, που έδωσε η προσωρινά κρατούμενη για τη βίαιη επίθεση σε βάρος της Ιωάννας στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να μην αποδέχεται όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η απολογούμενη, η οποία παραδέχτηκε την επίθεση λέγοντας, ωστόσο, πως πρόθεση της ήταν να τραυματίσει το θύμα και όχι να το σκοτώσει.

επίθεση με βιτριόλι

Η 36χρονη κατηγορούμενη στον εισαγγελέα. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Επικαλούμενος στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, ο κ. Νούλης θεωρεί πως η 35χρονη πρέπει να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και όχι για επιεικέστερη, όπως αυτή της σωματικής βλάβης που δήλωσε η ίδια ότι αποδέχεται.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή της κατηγορουμένης θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο.

Βιτριόλι Ιωάννα

Αρνείται ότι ήθελε να τη σκοτώσει η 36χρονη 

Από την πλευρά της η 36χρονη στη συμπληρωματική απολογία της αρνήθηκε ότι προσπάθησε να σκοτώσει την Ιωάννα, ζητώντας μάλιστα συγνώμη από την ίδια και την οικογένειά της.

«Δε στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης»

επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορουμένη ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το θειικό οξύ ενώ δήλωσε μετανιωμένη για τις πράξεις της σε βάρος της Ιωάννας ζητώντας «ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της, την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς της 36χρονης κατηγορούμενης, το ιστορικό των αναζητήσεων που έκανε στο διαδίκτυο έδειξαν ότι αναζητούσε από όπλα μέχρι και δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται, ακόμα και μετά την επίθεση και, μάλιστα, το διάστημα που το θύμα της νοσηλευόταν στοι νοσοκομείο. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top