Επίθεση με βιτριόλι: «Η 36χρονη είχε συνεργό. Ήθελε να τη σκοτώσει»

Τι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας, Α. Λύτρας για την ομολογία της δράστριας

Τι είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι για την ομολογία της 36χρονης κατηγορούμενης. Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα, μετά την απολογία της 36χρονης σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό. Η δράστρια «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε για την επίθεση, λέγοντας ότι είχε εμμονή μαζί της για ένα προσωπικό θέμα και ζήτησε «συγνώμη» από το θύμα και την οικογένειά της. 

Επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη είχε εμμονή με την Ιωάννα

Ωστόσο η στάση της δράστριας στην ανακρίτρια χθες και η άρνησή της να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, εγείρει ερωτήματα και υποψίες για το αν είχε τελικά είχε συνεργό, όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Επίθεση βιτριόλι: Η απάντηση της Ιωάννας στη «συγγνώμη» της 36χρονης 

Η κατηγορούμενη, σε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού για τον τρόπο που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να απαντήσει από πού το προμηθεύτηκε και τόνισε πως μόνο αυτή ευθύνεται για την ανεύρεση και προμήθεια του.

επίθεση με βτριόλι 36χρονη

Στον ανακριτή η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Λύτρας: «Έχουμε πληροφορία ότι ρωτούσε για τη φύλαξη του νοσοκομείου»

Ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι έχει μια πληροφορία που «καίει» την δράστρια σχετικά με το αν οργάνωνε δεύτερη επίθεση κατά της Ιωάννας ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

«Έχουμε μια πληροφορία που θα εξελιχθεί ενδεχομένως σε μαρτυρία και αφορά μια κοινή γνωστή της Ιωάννας και της 36χρονης. Φαίνεται να  ρωτούσε αν φυλάσσεται το νοσοκομείο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, σε ποια πτέρυγα βρίσκεται και αν μπορεί να την επισκεφτεί», ισχυρίζεται ο δικηγόρος.

επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα

Η κατηγορούμενη διέψευσε, χθες, στην ανακρίτρια ότι υπάρχει αυτή η μαρτυρία ή ότι διέθετε σχέδια του νοσοκομείου: «Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία. Όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου», φέρεται να είπε στην απολογία της. 

«Ήθελε να τη σκοτώσει»

Η 36χρνοη ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το βιτριόλι και ότι δεν τη στόχευε στο πρόσωπο με σκοπό να τη σκοτώσει. Ο κ. Λύτρας θεωρεί, ωστόσο, ότι οι κινήσεις της ήταν στοχευμένες:

«Υποστηρίζει πως δε γνώριζε τη βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το καυστικό υγρό που έριξε και πως η ποσότητα ήταν μικρή. Από τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακριβώς το αντίθετο. Και η ποσότητα ήταν μεγάλη και οι κινήσεις της ήταν στοχευμένες με προφανή στόχο να προκαλέσει βαρύτατες βλάβες στην Ιωάννα. Είναι βέβαιο ότι η πρόθεσή της ήταν να την σκοτώσει», είπε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top