Νέα Σμύρνη: «Σταμάτησαν να με χτυπούν γιατί νόμιζαν ότι είχα πεθάνει»

Τι κατέθεσε ο 28χρονος αστυνομικός για την επίθεση που δέχθηκε

Σοκαριστικά είναι τα όσα κατέθεσε στην 13η ανακρίτρια Αθηνών ο 28χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Νέα Σμύρνη

Όπως είπε, δέχθηκε καταιγισμό χτυπημάτων από έναν όχλο που όρμησε πάνω του. Περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες δέχθηκε την επίθεση και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας. 

Νέα Σμύρνη: «Φώναζαν "Σκοτώστε τον". Τον χτυπούσαν με σιδερόβεργες»

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από τον λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι», είπε. 

Σύμφωνα με τον 28χρονο, την ώρα της επίθεσης άκουγε τα άτομα που είχαν πέσει πάνω του και τον χτυπούσαν με μανία να φωνάζουν «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις». 

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν εκεί», λέει ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Εκείνος προσπάθησε να προστατέψει το όπλο του για να μην του το πάρουν και τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι και το σώμα του με τα χέρια του. 

«Ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ότι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δε θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δε θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου», συνέχισε ο αστυνομικός.

Νέα Σμύρνη: Δύο νέες συλλήψεις για την επίθεση στον αστυνομικό

Όπως είπε το περιστατικό διήρκησε περίπου δύο λεπτά. Έχασε τις αισθήσεις του και ο όχλος μάλλον νόμισε πως είχε πεθάνει γιατί άρχισαν να μειώνουν τα χτυπήματα σε βάρος του. 

«Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρίσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά. Εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν», κατέληξε. 

Νέα Σμύρνη: Άγριες εικόνες – Επί 2,5 λεπτά χτυπούσαν τον αστυνομικό

Για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού τρία άτομα έχουν προφυλακιστεί, ενώ επτά ακόμα ανήλικοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση να επιβλέπονται από κοινωνικό λειτουργό.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top