Νέα Σμύρνη: «Φώναζαν "Σκοτώστε τον". Τον χτυπούσαν με σιδερόβεργες»

Πώς περιέγραψαν τα επεισόδια οι αστυνομικοί

Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη. Βίντεο από δελτίο του Star (10/3)

Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές των αστυνομικών για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στον τραυματισμό του συναδέλφου τους από ομάδα ατόμων, κατέθεσαν όσα έζησαν το μοιραίο βράδυ.

Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι επτά ανήλικοι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένα πλήθος κόσμου τους πλησίασε από κάθε κατεύθυνση και τελικά έφτασαν δίπλα τους. 

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο 27χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε

Ο ειδικός φρουρός που βρισκόταν μαζί με τον αστυνομικό που τραυματίστηκε είπε χαρακτηριστικά: «Το δίκυκλο που οδηγούσα ήταν το τελευταίο στην ομάδα. Καθώς παραμέναμε στάσιμοι για λίγα δευτερόλεπτα, το πλήθος άρχισε να μας πλησιάζει όλο και περισσότερο από κάθε πιθανή κατεύθυνση. Τελικά έφτασε δίπλα μας και ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα».

Νέα Σμύρνη: Άγριες εικόνες – Επί 2,5 λεπτά χτυπούσαν τον αστυνομικό

Όπως περιέγραψε, οι επιθέσεις που δέχθηκαν ήταν «σφοδρές» και για αυτόν το λόγο απομακρύνθηκαν περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός τους, ώστε να ανασυνταχθούν, να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν για να απομακρύνουν το συνάδελφό τους.

«Καθώς κινούμασταν προς τον συνάδελφο, είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν "Σκοτώστε τον, γ@@@". Είδα, επίσης, πολλά άτομα που δε μπορούσα να τα μετρήσω, να χτυπούν με τα χέρια τους, με τα πόδια τους, με σιδερόβεργες και πέτρες τοn συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος»

«Ήθελαν νεκρό» στη Νέα Σμύρνη: «Μου είπαν ''εδώ θα πεθάνεις''»

Αντίστοιχη ήταν η κατάθεση και δεύτερου ειδικού φρουρού για τη στιγμή της επίθεσης.

«Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου, που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος. Τον χτυπούσαν με τα χέρια, τα πόδια, με βέργες, με κοντάρια με ό,τι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος, ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον "γ@@ τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κ@@@σε"»

επεισόδια Νέα Σμύρνη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Ήρθαμε αντιμέτωποι με περίπου 1.500 άτομα»

Σύμφωνα με την κατάθεση του ειδικού φρουρού, η κατάσταση στην περιοχή της Νέας Σμύρνης θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, αφού είχαν απέναντί τους πλήθος κόσμου πριν φτάσουν στο σημείο επίθεσης στον 28χρονο αστυνομικό.

Όπως περιέγραψε, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου, «περίπου 1.500 άτομα, που στο σύνολό τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full-face και μπλούζες τυλιγμένες στο κεφάλι τους», όπως είπε.

«Σχεδόν περικύκλωσαν τον σχηματισμό μας και άρχισαν να εκδηλώνουν σφοδρότατες επιθέσεις, ρίχνοντας μας βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και μεταλλικές βέργες σαν ακόντια. Στον δρόμο μπροστά μας, υπήρχαν διασκορπισμένα οδοφράγματα από φλεγόμενους αναποδογυρισμένους κάδους απορριμμάτων και φλεγόμενα ξύλα, εστίες φωτιάς και χυμένα λάδια»

Όπως περιέγραψε, έπρεπε να κινηθούν με μανούβρες μέσα από τα οδοφράγματα για να ξεφύγουν, ενώ τα μηχανάκια περνούσαν με δυσκολία και οι τελευταίοι έπρεπε να περιμένουν να περάσουν οι μπροστινοί τους για να περάσουν και αυτοί με τη σειρά τους. «Για τον λόγο αυτό, η ομάδα μου κατέληξε να παραμείνει στάσιμη για λίγα δευτερόλεπτα και το πλήθος των ατόμων να μας πλησιάζει όλο και περισσότερο», είπε.

αστυνομικοί Νέα Σμύρνη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Κάποιοι πρωτοστατούσαν»

Ο ειδικός φρουρός επεσήμανε στην κατάθεσή του ότι υπήρχαν ορισμένοι στο πλήθος που πρωτοστατούσαν στις επιθέσεις, όπως ένας άνδρας που έριχνε βόμβες μολότοφ και πέτρες, «τις οποίες έβγαζε από σακίδιο που έφερε ο διπλανός συνεργός του».

«Τον καταδίωξαμε, αλλά ο άντρας απτόητος πήρε ένα σπασμένο κοντάρι από το έδαφος και κραδαίνοντας το με τα χέρια του, το κουνούσε απειλητικά στον αέρα προς το μέρος μας. Εμείς συνεχίσαμε καταπάνω του και τότε στράφηκε με αυτό εναντίον μας για να μας χτυπήσει και κατάφερε να χτυπήσει έναν υπαστυνόμο ακόμα. Ακόμα και όταν τον ακινητοποιήσαμε και τον συλλάβαμε, προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις, με τα χέρια και τα πόδια του να ξεφύγει», είπε.

επεισόδια Νέα Σμύρνη

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Μάχες «σώμα με σώμα» περιέγραψαν οι αστυνομικοί

Όπως είπε ένας αστυφύλακας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων επιχείρησαν να διασπάσουν το πλήθος. Τότε, τρία άτομα έσπρωξαν προς το μέρος τους ένα μεταλλικό κάδο απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και να πέσει από αυτό, χωρίς, όμως, να τραυματιστεί.

«Ο οδηγός του δικύκλου που ακολουθούσε, παρόλο που ήταν τραυματισμένος, κατέβηκε από το δίκυκλο και κυνήγησε τα άτομα. Σε 10 μέτρα περίπου ακινητοποίησε έναν εξ αυτών, έπειτα από πάλης ενός λεπτού, λόγω αντίστασης του με χτυπήματα και σπρώχνοντας μας τελικά του φόρεσαν χειροπέδες»

αστυνομικοί

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που βρήκε το πορτοφόλι 22χρονου

Ο αστυνομικός που βρήκε στο σημείο της επίθεσης το πορτοφόλι που ανήκε σε έναν 22χρονο, είπε ότι το μάζεψε θεωρώντας ότι ανήκει είτε σε κάποιον από τους δράστες που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, είτε σε κάποιον αστυνομικό. Επίσης, όπως είπε, λίγα μέτρα από το σημείο που βρήκε το πορτοφόλι, βρήκε ένα μπουκάλι που περιείχε βενζίνη.

«Άνοιξα το πορτοφόλι για να δω αν υπήρχε εντός του κάποια ταυτότητα και διαπίστωσα ότι εντός αυτού υπήρχε ταυτότητα με στοιχεία Μ.Π. Το σημείο ακριβώς που βρήκα τα αντικείμενα, είναι το σημείο που νωρίτερα είχε δεχθεί βίαιη επίθεση ο τραυματίας αστυνομικός από 100 και πλέον άτομα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ότι στις 9:50 το βράδυ και ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, προσήλθε στο σημείο ένας νεαρός με τη μητέρα του, λέγοντας ότι έχασε το πορτοφόλι του και πήγε για να δηλώσει απώλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top