Νέα Σμύρνη: Άγριες εικόνες – Επί 2,5 λεπτά χτυπούσαν τον αστυνομικό

Έγιναν δέκα συλλήψεις

Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό 

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται ο αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους χθες στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Ο νεαρός αστυνομικός έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς, καθώς υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Ο τραυματισμένος αστυνομικός

Ο 24χρονος αστυνομικός έμεινε αρκετή ώρα αιμόφυρτος στο οδόστρωμα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο - Intimenews

Νέα Σμύρνη: Σοκάρει η αγριότητα της επίθεσης

Οι εικόνες από τον τραυματισμό του 24χρονου αστυνομικού από το Σιδηρόκαστρο Σερρών κατέκλυσαν το διαδίκτυο, προκαλώντας σοκ και οργή για τη βιαιότητά τους.  

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η στιγμή που κουκουλοφόροι ξυλοκοπούν αστυνομικό

 

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού προσπαθούσε να δημιουργήσει έναν προστατευτικό κλοιό γύρω του - Intimenews

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media φαίνεται μια ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ να σταματούν στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής. Τότε ομάδα κουκουλοφόρων όρμησε στο τελευταίο μηχανάκι κι έριξε στο οδόστρωμα τον αστυνομικό, ο οποίος ήταν συνοδηγός. 

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη  

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου άρχισαν να τον χτυπούν με ασύλληπτη μανία, την ώρα που οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να τους απωθήσουν και να δημιουργήσουν έναν προστατευτικό κλοιό γύρω του. Ακολούθησαν 2,5 βασανιστικά λεπτά για τον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος, πεσμένος στο έδαφος και αβοήθητος δεχόταν ανηλεή χτυπήματα.

Έκτακτο «διάγγελμα» Μητσοτάκη: Θλιβερές οι εικόνες βίας 

 

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - Eurokinissi

Με κλωτσιές, μπουνιές στυλιάρια και ασύλληπτη δολοφονική μανία οι κουκουλοφόροι είχαν βάλει κάτω τον αστυνομικό και τον χτυπούσαν, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του. Όταν τελικά οι συνάδελφοί του κατάφεραν να απωθήσουν το μαινόμενο πλήθος και να σταματήσουν το λιντσάρισμα του αστυνομικού ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ. 

Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια- Συνελήφθησαν 10 άτομα

 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Intimenews

Για μισή ώρα ο αστυνομικός βρισκόταν στο έδαφος αιμόφυρτος περιμένοντας το ασθενοφόρο, το οποίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο, αφού στα γύρω στενά της Νέας Σμύρνης διεξαγόταν ένας απίστευτος κλεφτοπόλεμος της αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι πετούσαν βόμβες μολότοφ και έσπαγαν τα πάντα. 

Επεισόδια και χημικά στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός

 

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής - Eurokinissi

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: 28χρονος ειδικός φρουρός ο τραυματίας αστυνομικός

Φθορές προκλήθηκαν σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ οι δράστες πετούσαν φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τους απέκρουσαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, χημικών και αντλιών νερού.

Συνολικά τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, τρεις  από αυτούς νοσηλεύονται, οι δύο στην ορθοπεδική κλινική, ενώ ο πιο σοβαρά στην νευροχειρουργική. Υπήρξαν επίσης φθορές σε δέκα οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν δέκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων - Eurokinissi

Πέτσας: «Ήθελαν νεκρό»

Για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στελιος Πέτσας, υποστηρίζοντας πως οι κουκουλοφόροι ήθελαν νεκρό. 

«Είναι σαφές ότι ήθελαν να υπάρχει νεκρός εχτές. Είδαμε εχτές τόσους ανθρώπους να επιτίθενται σε έναν αστυνομικό. Αν δεν υπάρχει πολιτική κάλυψη, τότε αυτές οι ομάδες περιθωριοποιούνται και η αστυνομία επιβάλει την τάξη. Όταν υπάρχει πολιτική κάλυψη, απειλείται η δημοκρατία μας. Αν κάνουμε λάθος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να πάρουν τις αποστάσεις τους», είπε ο κ. Πέτσας στο Mega, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι καλλιεργεί ένα κλίμα κοινωνικής αναταραχής. 

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη να καταδικαστεί η βία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Ποτέ δεν καλύπτουμε αυτούς που ξεφεύγουν από τα όρια, αλλά πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες. Να μη φτάνει σε οργανωμένη προσπάθεια βίας και αίματος. Η συγκέντρωση έχει συγκεκριμένες ομάδες πίσω, που καλούσαν σε αυτήν. Μια πρωτοφανή ανευθυνότητα, που πρέπει να σταματήσει σήμερα. Υπάρχουν δυνάμεις, μεταξύ τους φαίνεται να είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Ας πάρει αποστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top