25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τους υψηλούς προσκεκλημένους

Από τις 24 Μαρτίου θα είναι αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Με λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ έχουν προσκληθεί πρόσωπα με ισχυρό συμβολισμό, καθώς προέρχονται από χώρες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα για την ανεξαρτησία. 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με έφιππους, ιστορικά λάβαρα και Rafale ο εορτασμός

Έτσι στην Αθήνα αναμένεται να παραστούν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του, Βλαντλένα, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, καθώς το ταξίδι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του ακυρώθηκε μετά την επιβολή lockdown στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές της Γαλλίας. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Όλοι οι προσκεκλημένοι θα παραστούν σε διάφορες εκδηλώσεις στις 24 και 25 Μαρτίου, μεταξύ των οποία η επίσκεψη στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. 

Πελώνη για 25η Μαρτίου: Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές με την παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ με εκφωνητές τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και την αρχισμηνία Σοφία Κορμά.

Θα παρελάσουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα από το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα, αναμένεται να παρελάσουν και ιππείς κρατώντας ιστορικές σημαίες από τους Αγώνες του Έθνους, ενώ μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των τεσσάρων χωρών.

25η Μαρτίου: Αυστηρά μέτρα προστασίας

Από την Ομόνοια μέχρι και το Χίλτον τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τετάρτη 24 Μαρτίου. 

Στην Αθήνα ο Ρώσος πρωθυπουργός για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Στο επίκεντρο των μέτρων θα βρίσκονται τα σημεία, όπου θα μείνουν ο πρίγκιπας Κάρολος και  η σύζυγός του Καμίλα. Πιθανότατα θα είναι η βρετανική πρεσβεία, αλλά  και τα ξενοδοχεία, όπου θα μείνουν ο Ρώσος Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί. 

Τα μέτρα θα ενταθούν την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης .Drone και ελικόπτερα θα σαρώσουν το κέντρο της Αθήνας.

Σκοπευτές της ΕΚΑΜ θα βρίσκονται όχι μόνο δίπλα στους επίσημους, αλλά και στις ταράτσες κτιρίων γύρω από το Σύνταγμα.

Ο χώρος γύρω από την εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένος και δε θα πλησιάζει κανείς. Θα κλείσουν επίσης δρόμοι, αλλά και σταθμοί του μετρό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top