Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με έφιππους, ιστορικά λάβαρα και Rafale ο εορτασμός

Τι θα δούμε ανήμερα της εθνικής επετείου - Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την 25η Μαρτίου. Rafale και υψηλοί προσκεκλημένοι στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 17/3.

Χωρίς μαθητική παρέλαση, αλλά με λαμπρότητα και υψηλούς προσκεκλημένους θα εορταστεί φέτος η 25η Μαρτίου και μαζί τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με σημαντικούς προσκεκλημένους, ενώ το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό.

Πελώνη για 25η Μαρτίου: Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Με έφιππους και Rafale ο εορτασμός

Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου είναι πυρετώδεις.Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης. Στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης. Θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των τεσσάρων χωρών, την ώρα που ελληνικά μαχητικά θα «σκίζουν» τον ουρανό μαζί με τέσσερα αμερικανικά F-16 και τέσσερα γαλλικά Rafale. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πετάξουν και F-15 της Σαουδικής Αραβίας, μιας που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για ασκήσεις. 

Η μεγάλη έκπληξη της παρέλασης θα είναι η πτήση ενός θρύλου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ελληνικό αεροσκάφος Spitfire, που ανακατασκευάστηκε στη Αγγλία και θα έρθει στην Ελλάδα εκτός απροόπτου στις 23 με 24 του μηνός. 

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι 

Φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει με αυστηρά μέτρα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλει ο κορωνοϊός, ωστόσο το «παρών» θα δώσουν σημαντικές παρουσίες. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μικαήλ Μισούστιν, είναι ανάμεσα σε αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, που θα κάνει εγκαίνια εκείνη την ημέρα, με οικοδεσπότες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top