Πελώνη για 25η Μαρτίου: Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Δε θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις

Μόνο η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είμαστε σε μια δύσκολη τελευταία φάση. Τούτου δοθέντος, δε θα γίνουν παρελάσεις. Θα υπάρξει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων. Αυτό που μπορώ να σας πω μόνο είναι ότι θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα» είπε σε σχετική ερώτηση. Σε αυτήν, όπως είπε, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη - φωτογραφία Eurokinissi

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη - φωτογραφία Eurokinissi

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμη νέων μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν εν μέσω πανδημίας. «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση με σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προχώρησε στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και άπλωσε δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όλα τα νέα μέτρα στήριξης: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Στη συνέχεια, απαρίθμησε τα νέα μέτρα, τονίζοντας πως «η δέσμη αυτή των νέων μέτρων έρχεται να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν πίσω. Έγκαιρα και υπεύθυνα διαμορφώνει το δρόμο για την ασφαλή μετάβασή στην επόμενη μέρα που δεν πρόκειται να αργήσει».

Σχετικά με την πανδημία σημείωσε ότι παραμένει σε έξαρση στη χώρα μας. Είπε ότι «τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας αυτών. Γενικότερα, η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς».

Ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου... απέναντι στον ιό

Κικίλιας: Ασφυκτική η πίεση - Κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο! 

Αναφέρθηκε επίσης στην έκκληση του υπουργείου Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς αλλά στην προσθήκη από σήμερα δύο ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και την πολιτική αντιπαράθεση που ακολούθησε, είπε: «Είναι σαφές ποιος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση. Γνώριζαν όλοι τα καλέσματα των ομάδων και παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε κι αυτός στην πορεία».

Τέλος, υπενθύμισε ότι αύριο Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

25η Μαρτίου: Πώς θα διεξαχθεί η παρέλαση

Ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Με λαμπρότητα και υψηλούς προσκεκλημένους θα γιορτάσει η χώρα μας την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Μια και μοναδική θα είναι η παρέλαση στο Σύνταγμα και αυτή θα είναι η στρατιωτική, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς θεατές. Κόκκινα χαλιά θα απλωθούν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - κορωνοϊού επιτρέποντος - για τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, για τον Πρίγκηπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο και πολύ πιθανόν και για το Ρώσο Πρωθυπουργό Μικαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο Πούτιν.

Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρωτόκολλα, με μπάντες, εθνικούς ύμνους κ.λ.π.  Η παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και θα έχει αρκετές εκπλήξεις φέτος. Για παράδειγμα, σχεδιάζεται να πετάξουν πάνω από το Σύνταγμα τέσσερα αμερικανικά μαχητικά F-16, τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη Rafale, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία θα βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα για ασκήσεις.

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου θα βρίσκεται στη Σούδα και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αιζενχάουερ», που πλέει ήδη κοντά στην Κρήτη, αλλά ειδικά την 25η Μαρτίου θα είναι ξανά στη Σούδα, ως μια συμβολική κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξης προς τη χώρα μας.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top