Κικίλιας: Ασφυκτική η πίεση - Κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο! 

Μέσα στον Μάρτιο οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 65 - 69 και 70 - 74 ετών 

Στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.  

Κορωνοϊός: 2.633 τα κρούσματα σήμερα - 43 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Όπως  ανέφερε ο κ. Κικίλιας  «κάθε ημέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς με κορωνοϊό» ενώ έκανε λόγο για «τιτάνιες προσπάθειες» σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των κλινών ΜΜΕΘ ανήλθε από  556 στην αρχή της πανδημίας, σε 1.404 σήμερα. 

Συγκεκριμένα στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid -19, εννώ πλέον «οι ηλικίες που οδηγούν τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών»!   

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να εξακολουθεί να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο Υπουργός επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς ότι τα επεισόδια, όπως στη Νέα Σμύρνη, και οι συγκεντρώσεις δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  «Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθθεσ Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο, τελικά, κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές».

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο «Ινδιάνος» για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Eμβολιασμοί μέσα στον Μάρτιο για τις ηλικίες 65-69 και 70 -74 ετών 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στη χώρα μας ενώ μόνο ήμερα έγιναν 24.478 εμβολιασμοί. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση ανέρχεται στο  7,62%, ενώ και τις δύο δόσεις έχει λάβει το 3,64%.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στους εμβολιασμούς, ανακοινώνοντας ότι «το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες, και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες». 

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69 ετών.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top