Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο «Ινδιάνος» για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή 22χρονου

Συνελήφθη ο άντρας που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (10/3)

Συνελήφθη από τις αρχές ο «Ινδιάνος» που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 30χρονο.

Νωρίτερα, συνελήφθη ένας 22χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη. Ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν στην ομάδα των ατόμων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον 24χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων. 

«Ήθελαν νεκρό» στη Νέα Σμύρνη: «Μου είπαν ''εδώ θα πεθάνεις''»

Ο νεαρός έπεσε από μόνος του στη φάκα ων αρχών, όταν εμφανίστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο της επίθεσης και πήγε να δηλώσει την απώλειά του, καθώς μέσα σε αυτό βρισκόταν η ταυτότητά του. Οι αστυνομικοί, όμως, είχαν ήδη βρει το πορτοφόλι κι έτσι άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις για το πού βρισκόταν και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Ο 22χρονος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις και τότε τον συνέλαβαν, όταν διαπίστωσαν ότι είχε πάρει μέρος στον ανηλεή ξυλοδαρμό του αστυνομικού. 

Ο συλληφθείς είναι κάτοικος των νοτίων προαστίων και γνωστός οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέσω αυτού μπορούν να φτάσουν στον δράστη που φαίνεται στο βίντεο, να τρέχει και να ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό, λίγο πριν δεχτεί άγρια επίθεση από 70 άτομα. 

Ο «Ινδιάνος» που αναζητείται από τις Αρχές

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πηγές από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, πολλοί από τους εμπλεκομένους στον ξυλοδαρμό φαίνεται να ανήκουν είτε σε γνωστές ομάδες χούλιγκαν είτε να έχουν συλληφθεί για τη δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Για τον λόγο αυτό στην έρευνα μπαίνει και κλιμάκιο του τμήματος αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Νέα Σμύρνη: Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες 

Συνολικά, χθες, έγιναν 16 συλλήψεις, εκ των οποίων μια έγινε με την κατηγορία της συμμετοχής στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Νέα Σμύρνη: Άγριες εικόνες – Επί 2,5 λεπτά χτυπούσαν τον αστυνομικό

Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Την ίδια στιγμή προσήχθησαν ακόμη 11 άτομα, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα.

Συνολικά δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Τρεις από αυτούς νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και ο 24χρονος.

Όπως δήλωσε ο συνδικαλιστής της ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο OPEN, «οι υπαίτιοι και βασικά ο πρώτος υπαίτιος που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει στην δικαιοσύνη».

Εξετάζεται εξονυχιστικά το οπτικοακουστικό υλικό

Φως στην υπόθεση θα ρίξει το υλικό που «τραβήχτηκε» από όλες τις κάμερες. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί όλο το διαθέσιμο υλικό, όπως κάμερες από τα δύο drones που κατέγραψαν τα γεγονότα, από το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από τη Νέα Σμύρνη, εικόνες, βίντεο αλλά και μαρτυρίες που έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να «φωτιστούν» πολλά σημεία της υπόθεσης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top