Σεισμός Ελασσόνα: Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ!

Τα 250 από τα 400 σπίτια στο Δαμάσι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

Νέος σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελασσόνα, το βράδυ της Πέμπτης. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική. Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Μετά τον μεγάλο χθεσιμό σεισμό των 6 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, οι κάτοικοι στη Θεσσαλία τρέμουν στον ρυθμό των Ρίχτερ, με τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς να μην τους αφήνουν σε ησυχία.

Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολη νύχτα – Πάνω από 100 μετασεισμοί μετά τα 6 Ρίχτερ

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 16 χλμ.νοτιο-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 11,3 χλμ.

Σεισμός Ελασσόνα: «Μην πίνετε το νερό στη Λάρισα» ανακοινώνει η ΔΕΥΑΛ

Όπως όλα δείχνουν, δύσκολο θα είναι και το σημερινό βράδυ στη Θεσσαλία, κυρίως για τους κατοίκους στο Δαμάσι που εγκατέλειψαν τα ετοιμόρροπα σπίτια τους, μετά τον χθεσινό σεισμό των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την Ελασσόνα. Άλλοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία κι άλλοι κοιμήθηκαν σε σκηνές που έστησε ο στρατός σε γήπεδο του χωριού.

Λέκκας: «Ήταν κάπως περίεργο να υπάρξει αυτή η εξέλιξη»

Πέντε χιλιόμετρα βορειότερα σε σχέση με τον χθεσινό σεισμό ήταν ο αποψινός στην Ελασσόνα. Ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας δεν έκρυψε την έκπληξή του για το ισχυρό μέγεθος και τόνισε ότι παρατηρείται μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας στον ίδιο κλάδο ρήγματος προς την Ελασσόνα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο (σ.σ. τέτοια δραστηριότητα). Ήταν κάπως έτσι περίεργο, να υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Πρέπει να την αποτιμήσουμε το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Διασώστης απομακρύνει προσωπικά αντικείμενα από σπίτι που έχει καταρρεύσει- φωτογραφία Eurokinissi

Διασώστης απομακρύνει προσωπικά αντικείμενα από σπίτι που έχει καταρρεύσει- φωτογραφία Eurokinissi

Τα 250 από τα 400 σπίτια στο Δαμάσι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

Πάνω από τα μισά σπίτια στο χωριό Δαμάσι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και είναι θαύμα, που δε θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι πλέον κουρασμένοι και φοβισμένοι, καθώς η γη τρέμει συνεχώς κάτω από τα πόδια τους και καταρρέουν συνεχώς σπίτια, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο η ανταποκρίτριά του Star, Δήμητρα Τζιότζιου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, ένα παιδάκι πετάχτηκε αμέσως έξω και άρχισε να τρέχει, όταν τη στιγμή του σεισμού, κατέρρευσε όλη η πίσω πλευρά του σπιτιού του. Εκείνοι την ώρα ήταν μόνο του. Ακριβώς δίπλα από αποθήκη που κατέρρευσε, άλλο ένα σπίτι έχει χάσει όλη τη μπροστινή πλευρά του.

Βάσει των τελευταίων στοιχείων, από τα 400 σπίτια του χωριού τα 250 έχουν υποστεί ζημιές, ενώ πολλά από αυτά θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν

Μέχρι το μεσημέρι γίνονταν rapid test, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κακό μετά από αυτό του σεισμού. Λόγω της Τσικνοπέμπτης πάντως, τοπικοί φορείς θέλησαν να δώσουν λίγη χαρά στον κόσμο και άναψαν φωτιά για να ψήσουν κρέας όπως το επιβάλλει η μέρα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top