Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Θα μείνει σε καραντίνα για επτά ημέρες σε ειδικό κελί

Στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. 

Αποκάλυψη για τον Λιγνάδη: «Υπάρχουν ακόμα δύο καταγγελίες για βιασμό»

Λιγνάδης Τρίπολη

Άφιξη του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης. Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Με έκτακτη απόφαση η μεταγωγή προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή, αφού η επόμενη προγραμματισμένη μεταγωγή ήταν για τη Δευτέρα.  

Στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό και θα μείνει μόνος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών για επτά ημέρες. Πρόκειτα για ειδική πτέρυγα Covid-19, όπου παραμένουν για μία εβδομάδα όλοι οι κρατούμενοι που εισέρχονται στο σωφρονιστικό ίδρυμα, ενώ αναμένεται να προαυλίζεται μόνος του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Λιγνάδης φυλακή

Στιγμιότυπο από την άφιξη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης. Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Σημειώνεται ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν ότι δεν είναι δυνατή η παραμονή του κατηγορούμενου εκτός φυλακής με βραχιολάκι, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την τέλεση νέων αδικημάτων.

Λιγνάδης: Γιατί επιλέχθηκε η φυλακή Τρίπολης

Η φυλακή Τρίπολης επιλέχθηκε καθώς διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

Στις συγκεκριμένες φυλακές οδηγούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία ή και σεξουαλικά αδικήματα, ανάλογα δηλαδή με αυτά που κατηγορείται ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σε λίγες ημέρες, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα επαναλάβει το τεστ για τον κορωνοϊό. Δε θα έχει δικό του κελί, καθώς η συγκεκριμένη φυλακή δε διαθέτει χωριστά κελιά για τους κρατούμενους, αλλά πέντε θαλάμους, όπου φιλοξενούνται τουλάχιστον 20-25 άτομα στον καθένα. Έτσι, στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε μια από τις πέντε μεγάλες πτέρυγες.

Η φυλακή χωράει 53 άτομα, και τώρα φιλοξενούνται πάνω από 110.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top