Παράταση lockdown ως τις 7 Μαρτίου στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Πιθανό το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 16 Μαρτίου

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 26/2 για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για παράταση του Lockdown στην Αττική.

Παράταση του lockdown στην Αττική για μία εβδομάδα, μέχρι τις 8 Μαρτίου, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Εφόσον η εισήγηση γίνει δεκτή, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 18.00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. 

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί θα εξετάσουν και την ερχόμενη εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα κρίνουν εκ νέου εάν θα παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown.

Lockdown: Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου

Παράλληλα, συζητείται το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού lockdown και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης και η Αιτωλοακαρνανία. 

Οι ανάλογες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Lockdown: Πιθανό το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 16 Μαρτίου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Σκάι, στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί μόνο εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας και εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top