Λιγνάδης: «Δε θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο, ούτε εξαπάτησα κανέναν»

Τι είπε o σκηνοθέτης πριν τη σύλληψή του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

«Δε θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιγνάδης, σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, πριν τη σύλληψή του, μιλώντας αποκλειστικά στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Μενδώνη: «O Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»

«Δε θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο», επανέλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης, «ούτε θεωρώ ότι εξαπάτησα κανέναν» πρόσθεσε. «Δεν καταλαβαίνω σε ποιον βαθμό και πώς εννοεί την εξαπάτηση. Σε κάθε περίπτωση το αν ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος ή όχι, αυτό το αποφασίζουν άλλου είδους θεσμοί και σίγουρα όχι ένα οιωνεί λαϊκό δικαστήριο που προεξοφλεί και δικάζει ανθρώπους. Πρέπει κι εγώ να προστατεύσω την ατομικότητά μου και δε θα ήθελα να σχολιάσω το οτιδήποτε άλλο» ήταν τα λόγια του σκηνοθέτη και ηθοποιού, πριν να συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, το περασμένο Σάββατο.

#Μetoo: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες μετά τις καταγγελίες

Ο σκηνοθέτης μίλησε πριν τη σύλληψή του και στην προκειμένη φάση, υποστήριξε πως δεν ήξερε ακόμα για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Προσπαθώ να έχω κάτι στα χέρια μου, να δω τι υπάρχει απέναντι μου» είχε πει χαρακτηριστικά. 

«Δε θέλω να σχολιάσω κάτι. Όλο αυτόν τον καιρό απέχω από δηλώσεις γιατί προσπαθώ κι εγώ να ανασυνταχθώ να δω τι ακριβώς συμβαίνει» είχε καταλήξει. 

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε απευθυνθεί οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ μαζί με τον δικηγόρο του. Ωστόσο, μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κι αποχώρησε. Εξήντα λεπτά αργότερα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη, μετά από μια νέα καταγγελία - κατάθεση, η οποία δόθηκε πριν από την υποβολή της χθεσινής μήνυσης, σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη. Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, ο μάρτυρας φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη την τελευταία πενταετία.

Ο Γιώργος Σόμπολος και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξασφάλισαν αποκλειστικές εικόνες από την προσέλευση του Δημήτρη Λιγνάδη και του συνηγόρου του στη ΓΑΔΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου

Ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας μιλώντας έξω από τη ΓΑΔΑ, επεσήμανε πως ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες και ότι δεν έφυγε ποτέ εκτός Αθηνών, όπως είχε ακουστεί. «Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο σκηνοθέτης με τον δικηγόρο του πήγαν οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ, καθώς νωρίτερα είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του, ότι ομάδες ατόμων, που υποστήριξαν ότι είναι αστυνομικοί, πήγαν στο σπίτι και χτύπησαν τα κουδούνια, λέγοντας ότι τον ψάχνουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top