#Μetoo: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες μετά τις καταγγελίες

«Ατυχής επικοινωνιακά ο χειρισμός της Λίνας Μενδώνη» δήλωσε η Πελώνη

Τι είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης 

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προχώρησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τη στιγμή που οι εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου είναι καταιγιστικές.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και απάντησε στα σενάρια παραίτησης της υπουργού.

«Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μία σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων» δήλωσε η κ. Πελώνη τονίζοντας τη σημασία του κώδικα δεοντολογίας.

«Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε και συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Πέμπτη για όλα τα θέματα επικαιρότητας με προεξέχων την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου».

Όπως δήλωσε, ένα κοινωνικό πρόβλημα κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο και «αυτό πρέπει να το προλάβουμε και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Πελώνη για Μενδώνη: «Ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός»

Η κ. Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την «επικινδυνότητα» του Λιγνάδη εκφράζει την κυβέρνηση, σχολίασε ότι πρόκειται για μια ατυχή έκφραση και το αν είναι επικίνδυνος, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.

«Ήταν ενας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός, όμως αυτός δεν είναι λόγος αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, είναι μια καλή υπουργός» τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κ. Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αμέσως δεκτή.

Πελώνη: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί για όλα»

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολιτικές αντιδράσεις που πυροδότησαν οι αποκαλύψεις στον χώρο του πολιτισμού.

«Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη κοικωνικά στιγμή. Δυστυχώς, μέτος της αντιπολίτευσης επιλέγει να σύρει στον βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση. Είδαμε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιλέγουν τον κατήφορο της χυδαιότητας» τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί για όλα αυτά στη Βουλή και αν συμφωνεί με το hastag #ΝΔΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ.  Να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα αν έχουμε ή όχι δημοκρατική υποχρέωση να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο» δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top