Υπόθεση Λιγνάδη: Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγινε η σύλληψή του

Αναφορά και στην αυγή του ελληνικού #Metoo

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσων του Star το Σάββατο 20/2 για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει η είδηση της σύλληψης του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, ο γαλλικός Τύπος κάνει αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη και στην αυγή του #MeToo στη χώρα μας.

#Μetoo: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες μετά τις καταγγελίες

RTL: «Συνελήφθη ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι ύποπτος για βιασμούς ανηλίκων»

Το γαλλικό δίκτυο RTL επικαλούμενο του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, αναφέρει για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη:

«O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, συνελήφθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Υπόθεση Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελέα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός, κατηγορείται για βιασμό και άσεμνη συμπεριφορά έναντι ανηλίκων, την οποία αρνείται. Ο 56χρονος άνδρας παραιτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επικαλούμενος «τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων και διαρροών».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε την Παρασκευή, ότι ζήτησε από την εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστήριού να επανεξετάσει τις κατηγορίες. Περιέγραψε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως «επικίνδυνο άτομο».

Ο δικηγόρος του ύποπτου, Νίκος Γεωργουλέας, δήλωσε το Σάββατο ότι ο πελάτης του απέρριψε τις κατηγορίες κι ότι συνελήφθη καθώς ο ίδιος εμφανίστηκε στην αστυνομία».

Την ίδια είδηση από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναπαράγουν το «Courrier Picard» και η ιστοσελίδα στην «Mediapart».

Ο διάλογος του Δημήτρη Λιγνάδη με την ανακρίτρια: «Δεν ξέρω τίποτα»

Δημήτρης Λιγνάδης

Εκτενής αναφορά στον διεθνή τύπο για την υπόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη. AP Images

Euractiv: «Το σκάνδαλο παιδοφιλίας στο θέατρο συγκλονίζει την ελληνική πολιτική»

Το δίκτυο Euractiv υπογραμμίζει την πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

«Τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ) και του κύριου αριστερού αντιπολιτευόμενου κόμματος Σύριζα ( GUE-NGL), συγκρούστηκαν έντονα το Σαββατοκύριακο μετά τη σύλληψη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς που αφορούν επίσης και παιδιά.

Ο Λιγνάδης συνελήφθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, αφότου κατηγορήθηκε για σειρά βιασμών που αφορούσαν ανήλικους το 2010 και 2015. Θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Τετάρτη που θα εξεταστεί από τον ανακριτή», αναφέρεται.

 

Guardian: «Η σύλληψη Λιγνάδη, τελευταία εξέλιξη στο ελληνικό #MeToo»

Το δημοσίευμα της Guardian επισημαίνει πως «η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επιφανούς διευθυντή θεάτρου με τις κατηγορίες του βιασμού, η τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο “MeToo” που ξεδιπλώνεται, ταρακουνώντας το καλλιτεχνικό κατεστημένο της χώρας».

Σχολιάζει, επίσης, πως η υπόθεση πήρε πολιτικές διαστάσεις με τα «κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό πολιτισμού για αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης, ζητώντας την παραίτησή της».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει και ορισμένες από τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη την Παρασκευή, που χαρακτήρισε τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου «επικίνδυνο άνθρωπο».

 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις της επικαιρότητας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top