Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή

Νέα καταγγελία σε βάρος του

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συνελήφθη ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Μάρτυρας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες 25χρονου σε βάρος ηθοποιού-σκηνοθέτη

Η εισαγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στα χέρια της μια νέα καταγγελία - κατάθεση, η οποία δόθηκε πριν από την υποβολή της χθεσινής μήνυσης, σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, ο μάρτυρας φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη την τελευταία πενταετία.

Γυναίκα «κλειδί» κατέθεσε νέα στοιχεία για την υπόθεση γνωστού σκηνοθέτη

Δικηγόρος Λιγνάδη: «Αρνείται τις κατηγορίες»

Ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας μιλώντας έξω από τη ΓΑΔΑ, επεσήμανε πως ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες και ότι δεν έφυγε ποτέ εκτός Αθηνών, όπως είχε ακουστεί.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε.

Ποια είναι η γυναίκα «κλειδί»

Όσον αφορά τη μάρτυρα «κλειδί» που κατέθεσε χθες αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα, είναι μια 40χρονη γυναίκα που ανήκε ως πρόσφατα στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και στην κατάθεση της φέρεται να επιβεβαίωσε ότι γνώριζε πως ο σκηνοθέτης είχε επαφές με ανήλικα αγόρια.

Ποιος είναι ο άνδρας που μήνυσε γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν γίνει ακόμα δύο μηνύσεις: μία για βιασμό κατ΄εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου από τα 15 έως τα 19 του χρόνια, υπόθεση που έχει παραγραφεί και μία για βιασμό ανήλικου το 2010, αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Πώς εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε στον 10ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για το αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Αφού ενημερώθηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι κάτι τέτοιο δεν είχει γίνει, αποχώρησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top