Κακοκαιρία Λέανδρος: Στα λευκά η Ελλάδα – Τσουχτερό το κρύο

Χιόνια και στην Αττική – Πού υπάρχουν προβλήματα

Χιόνια σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα και τσουχτερό κρύο έχει φέρει η κακοκαιρία Λέανδρος, που επελαύνει σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ήδη, χιονίζει και το έχει στρώσει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χθεσινή μεγάλη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κακοκαιρία Λέανδρος: Έρχονται χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Εκτός από την Πάρνηθα, που έχει ντυθεί στα λευκά, αρκετά πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Δροσιά και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ χιόνια έχουν πέσει και στο Καπανδρίτι, τον Ωρωπό, την Πεντέλη και τον Διόνυσο.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική

Από τις 05.45 το πρωί, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση).

Κακοκαιρία Λέανδρος: Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική

Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πριν από λίγο έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

Στα λευκά και η Θεσσαλονίκη

Χιόνι έχει πέσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Χιόνια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφερε η κακοκαιρία Λέανδρος / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Η πυκνή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα και συνεχίζεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Χιονίζει και στο κέντρο της πόλης

Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, στο Χορτιάτη, το Πανόραμα, το Ρετζίκι, το Ωραιόκαστρο, τον Τρίλοφο, την Πυλαία και άλλες περιοχές το έχει στρώσει, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Με αλυσίδες στη βόρεια Ελλάδα– Χιόνια σε Λάρισα, Τρίκαλα Καρδίτσα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες και λάστιχα χιονιού διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του Εθνικού κα Επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης.

Σε πολλά ορεινά σημεία της περιφέρειας το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφέρειας και των δήμων από τα ξημερώματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.

Χιόνι έπεσε και στην Καρδίτσα, όπου στην περιοχή της Αργιθέας έφτασε και τα 40 εκατοστά, ενώ «λευκή» μέρα είδαν και οι κάτοικοι στο κέντρο της Λάρισας. Αρκετά πυκνή είναι η χινόπτωση και τα Τρίκαλα, ειδικά στα ορεινά του νομού

Πυκνό χιόνι στην Ήπειρο

Από τα ξημερώματα έχουν βγει οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα στην Ήπειρο, όπου στους ορεινούς δήμους από νωρίς τη νύχτα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις.

Το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο στην Αετομιλίτσα, το Δίστρατο, τη Φούρκα και τη Μηλιά.

Χιόνια και στην κεντρική Ελλάδα

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των εκχιονιστικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.

Η κακοκαιρία Λέανδρος έχει προκαλέσει έντονες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα.

Σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10-15 εκατοστά, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνηση επί του παρόντος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top