Χριστούγεννα: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ίδιο όχημα

Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Έως και τέσσερα άτομα θα επιτρέπεται, κατ΄εξαίρεση, να επιβαίνουν σήμερα, αλλά και την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε ένα αυτοκίνητο, παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όμως, στο ότι η αλλαγή αφορά μόνο μέλη της ίδιας οικογένειας και όχι φιλικά ή λιγότερο στενά συγγενικά πρόσωπα.

Μπουρλά: Δεν ξέρουμε ακόμη αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θόδωρος Χρονόπουλος οι πολίτες θα πρέπει κάνουν χρήση αυτής της εξαίρεσης με σύνεση και μην κάνουν καταχρήσεις, οι οποίες και μπορεί να επιφέρουν πρόστιμο, αλλά κυρίως είναι επικίνδυνες για την υγεία, λόγω της πανδημίας.

«Δύσκολο να αντικρίζεις των ασθενή, μόνο σε ένα δωμάτιο, τέτοια ημέρα»

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι πρώτου βαθμού, δηλαδή όταν οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα).

Επισημαίνεται ότι η σχέση μεταξύ αδελφών δεν είναι πρώτου αλλά δευτέρου βαθμού, επομένως δύο αδέλφια μέσα στο ίδιο όχημα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top