Μπουρλά: Δεν ξέρουμε ακόμη αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη

«Θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας»

Ένα ευχάριστο μήνυμα, για επιστροφή στην κανονικότητα σχετικά σύντομα, έστειλε ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, μίας εκ των εταιρειών, που παράγουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Μπορεί να πάρει κάποιο καιρό, αλλά αυτή τη στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος (σ.σ.: της πανδημίας)», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να φορούν τις μάσκες καιω να τηρούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Χριστούγεννα με lockdown: Πώς πάμε σε εορταστικά τραπέζια και εκκλησίες

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες», τόνισε.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο κ. Μπουρλά είπε πως στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 2 εκατομμύρια, από τις 200 εκατ. που θα διατεθούν συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων στις ευρωπαϊκές χώρες

Σχετικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, σημείωσε πως θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμβόλια «θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος».

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε με βεβαιότητα το εάν θα είναι όντως αποτελεσματικά: «Σε περίπου δυο εβδομάδες θα έχουμε αρκετά στοιχεία από την ολοκλήρωση των πειραμάτων που κάνουμε αυτή τη στιγμή για να δούμε εάν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, ή περισσότερο, ή λιγότερο, το εμβόλιο μας κατά αυτού του νέου ιού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top