O καιρός των Χριστουγέννων: Έρχονται καταιγίδες και μετά παγωνιά

Η πρόγνωση για τις γιορτές

Βροχερός θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων σύμφωνα με τα τελευταία προνγνωστικά στοιχεία.

Όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι και την Παραμονή των Χριστουγέννων θα έχουμε έναν καιρό χωρίς προβλήματα και παροδική συννεφιά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ανήμερα των Χριστουγέννων όμως, φαίνεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά. Θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν το πρωί από τη βορειοδυτική Ελλάδα και μεσημέρι προς απόγευμα θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα - Χιονιάς με κρύο την Πρωτοχρονιά

Μετά το πέρας αυτής της κατάστασης έρχεται… παγωνιά, αφού ο καιρός θα αρχίσει να κρυώνει, με βοριάδες και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. 

Χριστούγεννα 2021: Τι καιρό προβλέπουν τα μερομήνια για τον φετινό χειμώνα

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά – Χιονιάς και τσουχτερό κρύο

Το καιρικό σκηνικό των Χριστουγέννων δε θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Ο χειμώνας θα επιστρέψει δριμύτερος, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου,  οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ψυχρές αέριες μάζες θα  έρθουν από την Ευρώπη, επηρεάζοντας το κλίμα στη χώρα.

Η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, για την ημέρα των Χριστουγέννων όλα θα κριθούν από την κατεύθυνση που θα πάρουν «ψυχρές αέριες μάζες», οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν πλησιάσει τα Βαλκάνια.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top