Χριστούγεννα 2021: Τι καιρό προβλέπουν τα μερομήνια για τον φετινό χειμώνα

Γιορτές... με χιόνια και τσουχτερό κρύο

Tα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Γράμμο Αετομηλίτσας στα Ιωάννινα- ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων Star 18/10/20

Μπορεί ακόμα να μη γνωρίζουμε υπό ποιες συνθήκες θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και ποια θα είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, ωστόσο τα μερομήνια μας δίνουν μια γεύση για το πώς θα είναι ο καιρός εκείνο το διάστημα. 

Σαρηγιάννης: «Lockdown 15 ημερών για να έχουμε καλά Χριστούγεννα»

Η παράδοση λέει πως ότι κατά τις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου, μπορεί να προβλεφθεί ο καιρός για τους επόμενους 12 μήνες. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι δεν υιοθετούν αυτού του είδους τη μέθοδο παρατήρησης και πρόβλεψης του καιρού.

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο Πέτσας

Τα μερομήνια λένε πάντως πως ο φετινός χειμώνας αναμένεται να έχει έντονες χιονοπτώσεις και μάλιστα με διάρκεια. Ο Νοέμβριος μπορεί να έχει αρκετές ηλιόλουστες μέρες φέτος, συγκριτικά με άλλες χρονιές, ωστόσο ο ερχομός του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου φέρνουν έντονες χιονοπτώσεις που θα έχουν διάρκεια αλλά και τσουχτερό κρύο.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με βροχές και χιόνια. Για τα Χριστούγεννα 2020, τα μερομήνια προβλέπουν χιονοπτώσεις στα πεδινά και τα παραθαλάσσια μέρη, με κορύφωση των φαινομένων κατά το διάστημα των διακοπών από την παραμονή των Χριστουγέννων κι έπειτα. 

Όσο για τον Ιανουάριο του 2021, αναμένεται να έρθει βελτιωμένος παρόλο που θα έχει αρκετό κρύο. Από τα μέσα του μήνα και μετά, προβλέπεται όμως να επιδεινωθεί φέρνοντας νέα κακοκαιρία και χιονοπτώσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top