Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο Πέτσας

Τι είπε για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Στέλιος Πέτσας

Τα πλέον διαφορετικά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα ζήσουμε φέτος, αφού όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό η πανδημία του κορωνοϊού να μας στερήσει και τα κάλαντα, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Lockdown: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα - Πιθανή η παράταση της καραντίνας

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας». Πρόσθεσε, επίσης, πως «εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δε μπορούμε να δούμε».

Κορωνοϊός: 2.835 κρούσματα- «Κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πέλλα

Τι είπε για την παράταση του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο σενάριο παράτασης του lockdown, καθώς πολλές εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η καραντίνα να πάρει παράταση. 

Κορωνοϊός: Όλα θα κριθούν τις επόμενες 7-10 ημέρες

Όπως δήλωσε, εξετάζεται αυτό, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι στόχος είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ενίσχυση πριν τα Χριστούγεννα όσων δεν έχουν τύχει ενίσχυσης μέσω των μέτρων για την πανδημία και βρίσκονται στη βάση της εισοδηματικής πυραμίδας.

Συμπλήρωσε ότι όλοι οι κλάδοι της αγοράς έχουν στηριχθεί αλλά αυτός που πλήττεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι ο κλάδος των μεταφορών -ιδίως οι αεροπορικές μεταφορές και η ναυσιπλοΐα- και η εστίαση. «Τώρα βλέπουμε ότι θα χρειαστεί μια παρατεταμένη στήριξη, ενδεχομένως και με μέτρα μονιμότερου χαρακτήρα», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top